McAfee LiveSafe –

MCAFFE LIVE SAFE ANVÄNDARVILLKOR

” Vi samlar in ditt namn, e-post adress, ID till konton i sociala medier, din postadress, telefonnummer, betalningsinformation, fotografier, e-post meddelanden.”

McAfee

Jag läste användarvillkoren för Mcafee Livesafe Internet Security och jag hittade bl.a följande:

“Det här meddelandet innehåller information om vilka uppgifter vi använder i säkerhets syfte och om vårt åtagande att behandla de personuppgifter som samlas in på ett korrekt sätt.“(korrekt sätt? min anmärkning)

” I det här sekretess-meddelandet beskrivs hur din personliga information samlas in, hanteras och används för att skydda dina enheter och data.”

“McAfee vill hjälpa dig att förstå hur dina data behandlas, varför det krävs data för att skydda data och hur vi skyddar personuppgifterna som samlas in“.

“I syfte att skydda mot dessa hot och de tusentals nya hot som uppstår varje dag kan tekniken från McAfee analysera data som skickas till eller från dina enheter”.

“Det här sekretessmeddelandet gäller personlig information som vi inhämtar från individer som samverkar med McAfee och våra webb-platser, produkter, tjänster och program.”

“McAfee samlar in en del information som är personlig (det vill säga information som kan använda s för att identifiera en individ, antingen på egen hand eller i kombination med andra uppgifter).

“McAfee samlar även in information som inte är personlig och som inte på egen hand kan användas för att identifiera en individ. När information som inte är per sonlig kombineras med annan information så att den kan användas för att identifiera en individ, behandlar vi den kombinationen som personligt identifierbar information.”

” McAfee erhåller personlig information när du eller någon som agerar för din räkning förser oss med den. Vi samlar även in information när du skaffar eller använder produkter eller tjänster från McAfee, eller när du använder en enhet med produkter och tjänster från McAfee.”

MCAFEE LIVESAFE PERSONLIGA UPPGIFTER

” Nedan ges exempel på vilken typ av personuppgifter som kan samlas in direkt från dig (eller från någon som agerar för din räkning):

  • kontaktinformation (inklusive namn, e-postadress, ID till konton i sociala medier, postadress, telefonnummer och faxnummer).
  • Betalningsinformation (inklusive information om betalkort och bankkonton).
  • Leveransinformation, faktureringsinformation och annan information som anges i samband med köp eller leverans av produkter och tjänster från McAfee.  Information om transaktioner hos oss (till exempel tidigare köp) och användning av våra produkter och tjänster.
 • Information som du tillhandahåller via McAfeerelaterade kommunikationsvägar såsom forum, teknisk support och kundtjänst. Användarnamn, lösenord och annan information som används för att verifiera identiteten. Fotografier, bilder, biometriska uppgifter och relaterade hashvärden.

MCAFFE  LIVESAFE INSAMLING FRÅN DIN WEBBLÄSARE

Nedan ges exempel på vilken typ av information som kan samlas in av McAfee från din webbläsare eller när du samverkar med våra produkter och tjänster:

 • Information om dina datorer, applikationer, nätverk (inklusive IP-adress, webbläsaregenskaper, enhets ID och egenskaper, operativsystem, systemspråk och inställningar.
 • Aktiviteter på våra webbplatser och användningsmönster för produkter och tjänster (inklusive tidigare besökta webbplatser, datum och tider för webbplatsbesök och klickströmsdata såsom information som normalt registreras i webbserverloggar).
 • Information om Internet -eller nätverksanvändning (inklusive webbadresser eller domännamn för webbplatser som du besöker 
  information om program som försöker komma åt ditt nätverk eller trafikdata).
 •   Uppgifter om filer och kommunikation, såsom eventuellt skadlig kod eller skräppost (vilket kan omfatta filer, e-postmeddelanden och bilagor,     e-postadresser, metadata och trafikdata eller delar eller hashvärden.

McAfee använder din IP-adress. De använder cookies. de loggar uppgifterna när du besöker deras sajt. vad du gör där etc.

McAffe kan dela den ihopsamlade informationen som de har om dig till “andra medlemmer i McAfee-familjen”. De kan också dela din personliga information till tredje part t.ex. affärsrelaterade kompanjoner eller ge din personliga data till analytiker och marknadsundersökare. De kan även ge bort personlig information till myndigheter om det begärs. De kan även skicka din personliga data till andra länder.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.