MARSCH MOT MONSANTO

MARSCH MOT MONSANTO

22/5 2016

 Den 21 maj 2016 så var det en global demonstration mot företaget Monsanto. Protesten kallas March against Monsanto och utfördes i 46 länder samtidigt. Demonstrationen är årligen återkommande.  Hundratusentals människor demonstrerar mot Monsantos genmodifierade produkter över hela världen. Greenpeace och andra civil organisationer backade upp demonstrationen.  Även här i Stockholm så var det en liten demonstration på Sergels Torg mot Monsanto och GMO. Nästa år så ska jag själv se till att vara med på demonstrationen.

Nedanstående video är från protesmarschen mot Monsanto i år 2016 i Göteborg.

 

Varför ska man protestera mot Monsanto och deras genmodifierade produkter? En sak man kan göra är att läsa boken Hotet mot livet som är skriven av författaren Willian Engdahl.

Monsantos egna studier om sina produkter är totalt vinklade och opålitliga. I oberoende studier som har gjorts gällande Mosanto och deras produkter så visar sig mindre smickrande saker. Den genmodifierade maten kan skapa cancertumörer, sterilitet, födelsedefekter m.m.

I USA så är det FDA – Food and Drug Administration som är den myndighet som ska värna om amerikanarnas hälsa och leverne. Frågan man kan ställa sig är om det överhuvudtaget finns någon myndighet som är lika korrupt som just FDA. Tydligen är det så att Monsanto totalt bestämmer över FDA och FDA springer således Monsantos ärenden.

Nyligen så godkändes  en ny lag av kongressen som kallas Monsanto Protection Act. Den lagen innebär bl.a. att domstolar inte får stoppa försäljningen av Monsantos gmo-frön.   Monsanto krossar samtidigt allt motstånd så att lokala farmare blir tvungna att lägga ned sin verksamhet eller börja arbeta med Monsantos  produkter.

Det sägs också att Monsantos genmodifierade grödor har tagit död på stora mängder bin världen över. 

 

Be the first to comment on "MARSCH MOT MONSANTO"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.