MARINE LE PEN OM EU MEDLEMSKAPET

24/6 – 2016
2017 så är det val i Frankrike. Nationella Frontens Marie Le Pen har lovat folkomröstning om Frankrikes medlemskap i EU och hon blir president.

  Jag skulle rösta för Brexit men jag tycker att Frankrike har tusen fler skäl än Storbritannien att lämna EU. Eurosamarbetet och den fria rörligheten är  full av sprickor. Jag kommer att bli Madame Frexit om inte EU ger oss tillbaks rätten att lagstifta över våra pengar, ger oss tillbaks vår rätt att bestämma över våra gränser och ger oss tillbaks rätten till vår suveränitet.

Jag anser att ett lands suveränitet går hand i hand med demokrati. Om det inte finns suveränitet så finns det inte demokrati. Jag kommer att kämpa hårt för demokratin.

Le_Pen,_Marine_EU omröstning_referendum_frankrike_frexit_eurozone_weurosamarbetet_sverige_medlemskap

Nationella Frontens ordförande Marie Le Pen har lovat folkomröstning om Frankrikes medlemskap i EU om hennes parti får majoritet i valet 2017

Marie Le Pen varnar också för att Frankrike skulle kunna hamna i samma ekonomiska fälla som Grekland.

Vi kommer till slut att hamna i samma sits som Grekland eftersom EU:s ekonomiska modell alltid genererar samma resultat.  Förr eller senare så kommer varje land som har euron att vilja fly från den.”

 

Referenser

 

Le monde: Fransmännen vill ha val om medlemskap i EU

The Telegraph: Marie Le Pen vill rösta om franskt medlemskap i EU

Foto
Foto-AG Gymnasium Melle [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

 

Be the first to comment on "MARINE LE PEN OM EU MEDLEMSKAPET"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.