CAMPING ÅT ROMER

30/7 2015

Lunds kommun planerar bygga en camping åt romerna i Lund. 

CAMPINGPLATS ÅT ROMER PÅ GASTELYCKANS INDUSTRIOMRÅDE

   Lunds kommun försöker skaffa bygglov för campingplats för romer. Socialdemokraten och kommunalrådet Anders Almgren är en av dem som jobbar med detta. Blir detta verklighet så kommer campingplatserna att ligga vid Sankt Hans Backar och Gastelyckans industriområde.

En av orsakerna till att de rödgröna nu jagar byggplaner för romerna är att romerna har ockuperat en parkeringsplats vid företaget Flextrus i Lund. Där har de en bosättning på företagets parkering sedan ett år tillbaks. Nu har det gått så långt att Flextrus hotar med att lämna Lund om inte Lunds kommun gör något säger Maud Rahm som är vd på Flextrus.

ROMERNA OCKUPERAR FLEXTRUS PARKERING

   På Flextrus parkering så bor romerna i bilar och de eldar på parkeringsplatsen. Polisanmälningar har gjorts och eldandet har minskat lite grann tack vare detta.

Flextrus tillverkar och trycker förpackningsmaterial. Det material de jobbar med tål inte rök och brandrisken är stor om rök kommer in i ventilationen. Det kan t.ex. komma in gnistor från romernas eldande och dessa gnistor kan även hamna på taket och pyra.

romerna skräpar ned efter sig vilket inte direkt gynnar Flextrus. Kunder till Flextrus som kommer på besök blir förvånade hur Flextrus parkering får se ut som den gör. Personal kan inte parkera bilarna på parkeringen p.g.a. romernas närvaro,

Flextrus vakter har även pratat med romerna om att de måste flytta på sig och romerna har lovat att göra så. Men dessa löften har inte varit mycket värt och efter ett år på Flextrums parkeringsplats så är det nu mer romer än någonsin tidigare.

Svensk polis gör  ingenting!

BYGGLOV FÖR  CAMPING TILL TIGGARE SÖKTES I SMYG

   Nyligen kom det fram att Miljöpartisten Emma Berginger i smyg har försökt skaffa bygglov för en campingplats åt EU-migranter. De rödgröna har undvikit att ta upp projektet i kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen antagligen beroende på att projektet skulle bli nedröstat eftersom de rödgröna inte har majoritet där. Sverigedemokraterna upptäckte planerna och överklagade beslutet och projektet ligger därmed nere för närvarande.

 Moderatiska politikern Mats Helmfrid är kritisk till hur det hela har gått till och Mats Helmfrid är även rädd för att dessa eventuella campingplatser för romer kommer att utvecklas till kåkstäder.

CAMPINGPLATS TILL TIGGARE KOSTAR 3 MILJONER KRONOR

   Enligt sajten Politik och partier så skulle det kosta ca 3 miljoner kronor att bygga en sådan campingplats till EU-migranterna. Sedan blir det 600 000 kr i kostnad per år.

 

KÄLLOR

Miljöpartiet vill göra campingplats för romer

Sveriedemokraterna överklagar bygglov för romer

Be the first to comment on "CAMPING ÅT ROMER"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.