LOUISE HAY OCH AFFIRMATIONER #2

7/12 2015

LOUISE HAY

Louise Hay är självhjälpsförfattare och healer från  USA. Louise Hay arbetar med affirmationer. Själva teorin om affirmationer är att det som du säger eller tänker om dig själv blir verklighet – oavsett om det är något negativt el. positivt.

på 50-talet kom Louise Hay i kontakt med First Church of religious Science i New York och där lärde hon sig om tankens kraft. Hon började sedan hjälpa människor med affirmationer. Louise Hays första bok kom 1976 och hette Heal your body. Louise Hay har även varit med i Oprah Winfrey show.  Louise Hay fyller snart 90 år men är still going strong.

Nedanstående är en intervju med Louise Hay.

“Det som folk inte förstår är att varje tanke vi tänker och varje ord vi säger bestämmer vår framtid. Det är som om våra tankar går ut i universum, blir accepterade och sedan blir verklighet för oss. Jag tror att denna kunskap har funnits hur länge som helst, men av någon andledning, den senaste tiden,  så har universum velat att denna information blir känd. Känd för alla människor som är redo för den.”

“Affirmationer är positiva påståenden om dig själv. Du kan göra dem på morgonen, på kvällen, två gånger om dagen eller när det passar dig. Du måste låta det bli en vana att dagligen göra dessa affirmationer. Och om du börjar göra affirmationer så kommer saker att förändras. Kanske endast på en låg nivå till en början. Jag rekommenderar folk att stå framför en spegel när de gör affirmationer. Du kan också skriva ned dina affirmationer.”

“Jag brukar tänka som så att universum lyssnar på allt du säger och tänker. Och universum säger då till dina tankar” ok, du kan få det där”,  och plötsligt börjar universum se till att dessa saker blir verkliga i ditt liv. När du gör dina affirmationer så kommer universum att klura ut hur det kan hjälpa dig med att få dessa saker. Jag vet att det låter orimligt men det är otroligt hur det verkligen fungerar.”

“Att göra dina dagliga affirmationer är som att plantera ett frö i jorden, det kanske inte är sant i nuet men det är något som du vill ska bli sant.”

“Tacksamhet är också en sak som fungerar bra. Universum älskar tacksamhet.  Ju mer  tacksam du är för de bra sakerna i ditt liv, ju mer bra saker kommer du att bli tacksam över. “

“Det finns en lag om hur tänkandet fungerar och vi har precis börjat lära oss det. Det som du tror på och det som du tänker är vad som kommer att ske för dig. Dina tankar skapar ditt liv. Det är så enkelt,  och när vi förstår det så kan vi göra stora förändringar.”

Själv stötte jag på Louise Hay när jag kollade på youtube. Här är en intervju med henne.


 Referenser

Louise Hay hemsida

Affirmationer – svensk sida

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.