BERODDE SKOLATTACKEN I KRISTIANSTAD PÅ PSYKOFARMAKAN?

psykiatri_adhd_svenska skolan_psykisk ohälsa

Juli 2022

Var det psykofarmakan som var orsaken till skolattacken i Kristianstad i januari i år?

 

PSYKIATRISKA DIAGNOSER

   I januari 2022 gick en student  på NTI-gymnasiet i Kristianstad till attack med kniv mot lärare och elever med syfte att döda.  Flera personer skadades men lyckligtvis dog ingen och polisen kunde gripa personen. Många av de drabbade lider psykiskt av händelsen i efterhand. Personen var 16 år då dådet begicks och han dömdes till tre års sluten ungdomsvård och offren ska få ekonomiskt skadestånd. 

   Gärningsmannen ifråga hade diagnoserna ADHD och ODD och han intog medicinerna Elvanse (vilket är ett slags amfetamin) och han intog även Risperidon (vilket tillhör det tunga gardet eftersom detta är neuroleptika, ett antipsykotiskt läkemedel). Det står även i tingsrättens dom att gärningsmannen “under lång tid varit föremål för psykiatrisk vård”. Mål nr : B 46-22.

skolattack kristianstad_elev_NTI

 

FREKVENTA SKOLATTACKER

   Detta är en av flera skolattacker i Sverige på relativt kort tid. Jag ställer den fråga som jag brukar ställa när jag ser våldsdåd som dessa, berodde våldet på att personen i fråga gick på psykofarmaka? Psykofarmaka är namnet på medicin som tas mot psykiska besvär och som är ökända för att ha biverkningar såsom maniskhet, aggression, tvångstankar och andra otrevligheter.

   För inte så länge sedan var det nästan vardagsmat i USA att skolelever gick bärsärk på sina skolar och sköt ihjäl lärare och elever. Vad hade de flesta av dessa elever gemensamt? Svar: de gick på psykiatriska läkemedel. 

ELEVHÄLSAN – DEN NYA PILLERCENTRALEN

   Med andra ord kan psykofarmakan vara en av orsakerna till det våld som vi nu ser breder ut sig i skolorna. Om detta är fallet så kanske man borde minska användningen av psykofarmaka till barn och ungdomar men tyvärr går allting i motsatt riktning. Det som våra myndigheter och regering gör nu är att storsatsa på att “hitta barnen i tid”. Det vill säga på våra skolor har vi kuratorer, psykologer, program  och så vidare som nu ska “hitta barnen i tid” och detta innebär att barnet/ungdomen ifråga får en psykiatrisk diagnos vilket är detsamma som att denne får psykofarmaka. Detta görs oftast via elevhälsan. 

   Den psykiska ohälsan hos barn och unga ökar lavinartat i Sverige. Anledningen till detta beror antaligen på smart marknadsföring och den enorma profit som läkemedelsindustrin gör på att droga våra unga. Sedan ska vi inte glömma bort att den psykologiska och psykiatriska fakulteten får behålla sina jobb ju mer neuropsykiatriska diagnoser som skrivs ut. 

NATURLIGA LÖSNINGAR

   Vad är lösningen på psykisk ohälsa för barn och unga ? Tja den som det visste, själv  tror på vardagliga saker såsom motionering, bra samtal mellan föräldrar och barn,  kanske hälsokostintag för att balansera eventuella obalanser, alternativmedicin till barn under 15 år är numera förbjudet om jag inte missminner mig.  Man bör sluta med psykofarmakan och detta bör göras gradvis, inte abrupt. 

 

REFERENSER

Om skolattacken i Kristianstad

Aftonbladet

Domen gällande skolattacken i Kristianstad: 

Tingsrätten

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

Be the first to comment on "BERODDE SKOLATTACKEN I KRISTIANSTAD PÅ PSYKOFARMAKAN?"

Leave a comment

Your email address will not be published.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.