KONTROLLEN ÖVER INTERNET

28/9-2016
Från den 1 oktober 2016 så kommer USA inte ha ansvaret för Internet. Obamaregimen lämnar över kontrollen till ett privat organ som heter ICANN och som lyder under FN.

Det som lämnas över är kontrollen över hemsidors domännamn och IP-adresser. Tack vare att USA har haft kontroll över ICANN så har vi haft yttrandefrihet på internet.  (hur konstigt det än må låta).

Nu vill Obamaregimen lämna över kontrollen över ICANN till ITU – International Telecomunication Unit – en privat organisation som styrs av Förenta Nationerna.
ICANN står för Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Kina och Iran har länge pushat för att USA ska lämna över sin kontroll över ICANN. Detta kan innebära att medlemsländer såsom Kina, Ryssland och Iran kan begränsa yttrandefriheten på Internet.

I videon nedan så pratar Alex Jones från InfoWars om att FN tar över kontrollen över Internet.

 

De amerikanska politikerna Ted Cruz och Sean Duffy har lämnat in ett lagförslag som vill att yttrandefriheten på Internet ska finnas kvar. Även republikanen Jim Sensenbrenner har protesterat mot överlämnandet av kontrollen av ICANN till FN.  Värt att nämna att filialen för ICANN i Kina ligger i samma hus som Kinas censurmyndighet. 

 

 

Be the first to comment on "KONTROLLEN ÖVER INTERNET"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.