SILVERBIBELN – DOKUMENTÄR OM KOLLOIDALT SILVER

Mars 2021

Kolloidalt silver är en vätska som till 99,99 % består av absolut rent (destillerat) vatten och resten består av silverjoner och nanosilverpartiklar. Kolloidalt silver sägs ha hälsomässiga effekter och påstås vara effektiv mot virus, bakterier och parasiter.  ‘Silverbibeln‘ är en dokumentär från 2016 om kolloidalt silver gjord av föreningen Almanova

Video ovan: Silverbibeln  – dokumentär om kolloidalt silver. 

Personer som blir intervjuade i denna dokumentär är bland annat Karl E. Arfors forskare och hedersdoktor vid Uppsala Universitet, Eva-Lisa Bergqvist sjuksköterska, Jesper Johansson biomedicinsk analytiker, Anders Sultan säljare av kolloidalt silver och Agneta Schnittger Med. Doktor och författare.

NYTTAN MED KOLLOIDALT SILVER

Ordet ‘kolloidal‘ betyder ‘små partiklar fritt svävande i en vätska’. Kolloidalt silver sägs vara verksamt mot bakterier, svampar och virus.I Sverige säljs kolloidalt silver som en vattenreningsprodukt (efter påbud från ett överstatligt EU, förut såldes KS som kosttillskott). Silver har en lång tradition om att vara hälsosam och förr i tiden använda man silverbestick  och fick i sig silverjoner på så sätt. Man kunde även kasta en silversked i en brunn för dess hälsomässiga effekt. Silvret har en antibakteriell förmåga och förr i tiden fick nyfödda bebisar silver i ögonen vid födseln. Anledningen var att kvinnor förr ofta hade syfilis eller gonorre och man använde silvret för att försöka förhindra att bebisen skulle få gonokocker som skulle störa barnet i framtiden.

Kolloidalt silver används i fartygs vattentankar för rengöring och  NASA använder kolloidalt silver i sina farkoster för att kunna återanvända vatten.  Kolloidalt silver har en dämpande effekt på inflammation vilket har bevittnats hos astmatiker som använder medlet.  Man har även fått fram lovande resultat vad gäller cancer på djurstudier. Kolloidalt silver  kan även användas utvärtes på sår och Kolloidalt silver brukar även användas på Astrid Lindgrens sjukhus där barn har fått brännskador. För att bli kvitt svamp måste du ha rätt PH-värde. Man har använt kolloidalt silver på akne och eksem med bra resultat. Kolloidalt silver  kan även användas mot urinvägsinfektioner. öron, näsa och hals infektioner, mag-och  tarm problem.  Kolloidalt silver var ett läkemedel fram till 1950 i Sverige. 

MOTSTÅND FRÅN SVENSKA MYNDIGHETER

De svenska myndigheterna ville inte godkänna kolloidalt silver som kosttillskott. Anledning var dels påståendet om argyria ( blåaktig  hud). Man menade även  att kolloidalt silver skulle orsaka antibiotikaresistens där man trodde att silvret skulle ge sig på kroppens egna proteiner.  Men det är inte kolloidalt silver som orsakar argyria utan det är andra silverföreningar  såsom silvernitrat.  När det gäller antibiotikaresistens så är  det väl bevisat ett det är precis tvärtom och att kolloidalt silver skulle kunna ersätta ett traditionellt antibiotika.

Det finns studier som visar att silver är helt ogiftigt för kroppens egna friska celler och FDA i USA har sagt att det inte finns några biverkningar av kolloidalt silver. Riskerna att överdosera kolloidalt silver är obefintlig eftersom det är så pass utspätt så att det skulle snarare handla om vattenförgiftning. Kolloidalt silver ger sig på bakteriernas och svamparnas energiförsörjning och således deras överlevnad.  I Frankrike och Italien kan man köpa kolloidalt silver på apotek.

ATTACKER FRÅN AKADEMIN

Anders Sultan driver företaget Ion Silver där han säljer kolloidalt silver och mainstream media har attackerat honom gång efter annan. Attacken mot Ion Silver var mer eller mindre koordinerad eftersom samma budskap spreds i 9 olika medier. Sultan stämde Helsingsborgs Dagblad samt Sydvenska Dagbladet för förtal. Många menar att läkemedelsindustrin bedriver hetsjakt mot kolloidalt silver och de har de svenska myndigheterna (och EU) på sin sida. 

Åsa Melhus (professor Uppsala universitet)  kritiserade år 2007  kolloidalt silver och menade att det orsakade argyria men Melhus blandade ihop kolloidalt silver med silvernitrat. Argyria har aldrig kunnat påvisats för kolloidalt silver. När Susanne Sutterling disputerade vid Uppsala Universitet år  2015 på ämnet silver och bakterier så var Ingemar Ljungqvist från 2000-talets vetenskap där och sade att det hon pratade om gällde silvernitrat, inte kolloidalt silver.  Melhus hotade då Ljungqvist med att vakterna skulle kasta ut honom om han inte höll tyst med sina frågor. På disputationer har publiken full rätt att ställa frågor.

Tre  månader efter Sutterlins uttalande om   kolloidalt silver kom ett beslut från Läkemedelsverket där man menade Anders Sultan inte får uttala sig positivt om  kolloidalt silver med vite på 800 000 kronor vid varje överträdelse. 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Be the first to comment on "SILVERBIBELN – DOKUMENTÄR OM KOLLOIDALT SILVER"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.