KLIMATHAJPEN GRETA THUNBERG

greta thunberg_eu_
greta thunberg_eu_

September 2019

Den 20 augusti 2018  satte sig Greta Thunberg utanför Rosenbad och skolstrejkade för klimatet. Som av en “slump” gick klimataktivisten Ingmar Rentzhog förbi (grundaren av klimatorganisationen We Don’t Have time” samt ordförande för klimatgruppen “Global Utmaning”) och såg Greta.  Rentzhog passade på att ta ett kort på henne som han publicerade på sociala medier. Mainstream media “upptäckte” fotot och samma dag publicerade Aftonbladet en kampanj om Greta Thunbergs kamp för klimatet. Detta ledde till att internationell mainstream media hakade på och numera är Greta Thunberg en världskändis och  ett ansikte utåt för barn och ungdomar som är oroliga för klimatet.

greta thunberg_skolstrejk_FN_malena ernman

Greta Thunberg skolstrejkar utanför Rosenbad för klimat och miljö i augusti 2018. Ett år senare har Greta Thunberg blivit världskändis och skakat tass med majoriteten av världens ledare och kändisar och håller regelbundet tal om klimat och miljö. 

 GRETA-FENOMENET SKAPAT AV BO THOREN

Greta Thunbergs skolstrejk i augusti 2018 var dock ingen spontan strejk utan iden om strejken kom från klimataktivisten Bo Thorén, vilket han själv medger i en intervju med P4.  Thorén, som leder organisationen Fossilfritt Dalsland, hade i flera år försökt få engagemang hos barn och ungdomar i klimatfrågan och han behövde ett ansikte utåt för just detta. Thoren kontaktade Greta och hennes föräldrar och  Greta nappade på Thoréns  ide om en skolstrejk. Fossilfritt Dalsland är en organisation som jobbar för att motarbeta företag som gör utvinningar inom fossila bränseln (vilket troligtvis kommer att leda till att industrier måste läggas ned på grund av “klimatförändringarna“).

Ovanstående norska video förklarar mer om Bo Thorens medverkande i Greta-fenomenet.

WE DONT HAVE TIME

När Greta satte sig för sin  skolstrejk så “råkade” klimataktivisten  Ingmar Rentzhog promenera förbi Rosenbad och få syn på Greta. Rentzhog passade på att ta bilder på Greta och skrev ett känslomässigt inlägg som han publicerade på sociala medier (bild nedan). 

we dont have time_ingmar rentzhog_greta thunberg

Bild ovan: Ingmar Rentzhog skrev ett känslofyllt inlägg på sociala medier där han nämner att han gick förbi riksdagshuset och stötte på Greta. Inlägget ger intryck av att det var ett spontant möte men med stor sannolikhet var detta möte ett arrangemang skapat av Bo Thorén.

Enligt Samhällsnytt släppte We don’t have time en video om Greta och hennes skolstrejk samma dag som Rentzhog upptäckte Greta. Videon i sig är numera bortplockad från Youtube. I nedanstående video figurerar Rentzhog tillsammans med Greta Thunberg. 

Video ovan: en känslomässig video som visar hur unga Greta kämpar för klimatet.  

Som av en slump publicerar Aftonbladet en artikel om Greta samma eftermiddag som Renzhog publicerat sina inlägg på sociala medier. Efter Aftonbladets artikel hakar hela världens mainstream media på och resten är historia.

SCENER UR HJÄRTAT

Några dagar efter att Greta har blivit förstasidenyheter i Sverige släpper Gretas föräldrar, operasångerskan Malena Ernman och Svante Thunberg, sin bok “Scener ur hjärtat”. En bok som ska handla om klimat, miljö och psykisk ohälsa (Greta har flertalet diagnoser). Scener ur hjärtat berättar att planeten Jorden kommer att gå under om vi inte alla ändrar på vårt beteende och får ned koldioxidutsläppen. Ernman vill få oss att sluta flyga, att sluta att äta kött, att  avveckla bilismen, att minska vår konsumtion och så vidare. De personer som inte tror på klimathotet är givetvis “klimatförnekare”.

I ett avsnitt i boken Scener ur hjärtat skriver Marlena Ernman  att Greta bokstavligen kan se koldioxid komma ut ur skorstenarna och på grund av detta lider hon av klimatångest. 

Citat: 

“Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp.”

greta thunberg_se koldioxid_barn ungdomar

Påståendet  att Greta Thunberg kan se koldioxid har resulterat i en hel del skämt om Greta, som till exemplet i bilden ovan. 

greta schwarzenegger_klimat och miljö

Greta Thunberg har skakat tass med många kändisar bland annat Arnold Schwarzenegger som är en engagerad miljövän. Ovanstående humoristiska bild har spridits på nätet men jag hörde faktiskt att Arnolds bil ska vara miljövänlig 🙂

GRETA ÄR EN PROFET FRÅN GUD

Den svenska kyrkan engagerar sig nu i klimatfrågan och de menar att Greta Thunberg är en profet utsänd från gud. Kyrkan menar att kejsaren är naken, att vi måste börja äta mer vegetariskt, att en femåring inser att vi måste börja minska våra utsläpp av växthusgaser, att vi bör inte ha för mycket prylar och att Jesus själv predikade att man skulle sälja allt man ägde. Självklart vill Kyrkan att vi inte ska flyga ( ska vi ta cykeln när vi åker på semester till Thailand?).  Kyrkan menar att något radikalt måste ske, att det behövs en radikal omvändelse att börja leva fossilfritt. Svenska kyrkan meddelar även att de bidrar till Förenta Nationernas Agenda 2030 och hållbar utveckling.      

AGENDA 2030 OCH HÅLLBAR UTVECKLING

När denna artikel skrivs (september 2019) har Greta Thunberg precis korsat Atlanten och befinner sig i New York. Båten som Greta seglade i hette Malizia II och Med på resan var  Pierre Casiraghi, yngste son till prinsessan Caroline av Monaco. Det tidigare namnet på båten Malizia II var Edmond de Rothschild. På seglet till Malizia II står det “Unite behind the science” men kanske det istället borde stå “Unite behind the fake science”.  Det är nämligen FN:s organisation IPCC som står bakom det vetenskapliga arbetet gällande klimatet och redan från sin start 1988 så har  IPCC bestämt att klimatförändringarna berodde på människan och därför har man struntat i alla andra teorier. Man påtalar ofta påståendet att det finns “97 % konsensus” om människans påverkan om klimatet. Men det påståendet verkar vara en bluff. Den egentliga siffran hamnar runt 0,5 %. 

Man kan även se en cirkel med olika färger på seglet. Denna färgglada cirkel är symbolen för Förenta Nationernas Agenda 2030 och hållbar utveckling. Känner du inte till FN:s Agenda 2030 och hållbar utveckling kanske du borde läsa på om denna; det är nämligen denna agenda som vi alla kommer att bli påtvingade när FN ska “rädda världen“. Allt som har med “hållbarhet” eller “hållbar utveckling” kommer från denna agenda och den genomsyrar redan nu det svenska samhället. Sverige skrev under avtalet för Agenda 2030 år 2015. 

-MALIZIA_II_greta thunberg_edmond de rothschild_atlanten-segling

Båten Malizia II som Greta och hennes team använde för seglingen över Atlanten. På seglet ser vi den färgglada cirkleln som är symbol för FN:s Agenda 2030 och hållbar utveckling. Båtens tidigare namn var Edmond de Rothschild.

greta thunberg_agenda 2030_klimat_miljö_agenda 2030_förenta nationerna

Bild ovan: när Greta anländer till New York möts hon av 17 förgglada  segelbåtar som representerar de 17 målen för FN:s Agenda 2030. Sustainable development = hållbar utveckling.

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.

 

Relaterade artiklar: 

Kan vi lita på vetenskapen bakom det så kallade klimathotet? Lyssna på Swebbtv:s intervju med Lars Bern: 

jmm.nu Swebbtv intervju med Lars Bern. 

Förenta Nationernas Agenda 2030 är källan till dagens klimatalarmism. Läs mer: 

jmm.nu vad är Agenda 2030 

Vad har Rockefellers med klimatet att göra?

Rockefellers – en klimatsmart historia.

 

Foto:

https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Greta_Thunberg_4.jpg#file. Licens 4.0. Anders Hellberg.

Xriss [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Anders Hellberg [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Licens 2.0 https://www.flickr.com/photos/european_parliament/

copyright ©Jan Malmstad

Be the first to comment on "KLIMATHAJPEN GRETA THUNBERG"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.