JOURNALISTER KÖPTA AV CIA

15/ 3 – 2016

Udo Ulfkotte är journalist från Tyskland som har arbetat på den tyska tidningen  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Udo berättar hur underrättelsetjänster såsom CIA och tyska BND betalar journalister och media för att sprida underrättelsetjänsternas propaganda.

FAKE NEWS. Udo Ulfkotte arbetade mellan 1986 – 2003 på tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Udo säger att han och många andra journalister springer underrättelsetjänsternas ärenden genom att de publicerar underrättelsetjänsternas artiklar i deras namn.

udo ulfkotte, cia, bnd, köpta journlister, usa, war, ryssland

Udo Ulfkotte nämnar att han arbetade för CIA och BND. Många av artiklarna som han skrev eller skrev under handlade om att svartmåla Ryssland. Till slut lessnade Udo Ulfkotte och avslöjade allt. Han har också skrivit en bok i ämnet som heter köpta journalister  (finns inte på svenska ännu) där han beskriver hur det hela fungerar.

 

 KRIG MOT RYSSLAND

 Udo säger att ibland kom agenter till  hans kontor och bad honom skriva eller skriva under artiklar i hans namn. Udo skrev en artikel om Khadaffi och Libyen som handlade om att Khadaddi byggde en hemlig gasfabrik. Denna artikel var färdigskriven av BND och Udo skrev bara under med sitt namn. Nyheten spreds sedan över hela världen. Udo vet inte ens om fabriken existerade.

Udo Ulfkotte säger att CIA:s  benämning för journalister som jobbar för dem är Non Official Cover. Men underrättelsetjänsten skulle aldrig medge att du jobbar för dem. Att skriva proryska artiklar var givetvis uteslutet. Udo säger att han ser hur USA vill starta krig mot Ryssland och han säger att det finns väldigt många mutade journalister över hela världen som springer USA:s ärenden.  Udo säger att han blev vald till  “honoror citizen of Oklahoma” av guvernören  eftersom han skrev pro-amerikanska artiklar.

AMERIKANSKA KÄRNVAPEN PÅ TYSK MARK

Udo menar att Tyskland är en koloni till USA. USA har kärnvapen i Tyskland även fast tyskarna inte vill ha det så.  Udo berättar att CIA bjöd in honom till USA med resa och allt betalt. Sedan frågar de om man kan göra dem en tjänst. Udo sägar att journalister från England, Frankrike, Nya Zeeland Australian, Taiwan, Jordanien m.m. är köpta av CIA.

 

 

 

BND försökte även få en tysk pilot att jobba som Non Official Cover. Piloten vägrade och det hela slutade med att piloten dömdes i domstol med anklagelser om att vara mutad och inte pålitlig. Han förlorade sitt jobb. Han säger att BND är finansierade av CIA. Udo Ulfkottes hem har blivit utsatt för räder av tysk polis flertalet gånger. Udo Ulfkotte har även blivit anklagad för att läcka statsangelägenheter.

Hans bok blev en bestseller i Tyskland men knappt någon tidning har skrivit om boken

 

Foto

By United States federal government (http://www.law.cornell.edu/uscode/50/403m.html) [Public domain or Public domain], via Wikimedia Commons

Be the first to comment on "JOURNALISTER KÖPTA AV CIA"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.