statist i reklamfilm för flygbolag

Tisdag vecka 35 så var jag med som statist i en reklamfilm för flygbolag.  Alla 160 statister samlades 07,30 vid Fridhemsplan för busstransport till Barkarby flygfält. Sedan satte vi oss i ett rum och väntade (en statist måste vara duktig på att vänta). Vi fick vänta i cirka två timmar innan det var dags för fotografering. Sedan blev det att gå ut på Barkarby flygplats och bli fotade. Det var ingen inspelning denna dag – endast fotografering. Vädret var riktigt uselt -regnigt och grått men fotograferingen gick bra. De skådespelare som spelade piloter och flygvärdinnor var från Norge – kanske produktionsbolaget ville ha helt nya ansikten? Vi hade blivit sagda att det skulle bli en halvdagsjobb och för en gångs skull så blev det faktiskt så (det är vanligt att det drar ut över tiden). Efter fotografering så hoppade vi in i bussarna och blev skjutsade in till stan igen.

statist sas reklamfilm
I väntan på fotografering.

 

SAS reklamfilm skådespelare
Inspelning på Barkarby flygfält.

DAG 2 STOCKHOLM STUDIOS
Dag 2 så åkte vi till Stockholms studios i Spånga (där brukar de bl.a. spela in “pengarna på bordet” och liknande program. Det var samma sak här – vi hämtades upp med bussar klockan 07.30 vid Fridhemsplan och begav oss sedan mot Spånga och Stockholm studios. Framme vid Stockholm studios så bjöd produktionsbolaget CastingKomedia på en bra frukost (tack för det). Det blev genast kö vid kaffemaskinerna och sedan var det bara att sätta sig ned och vänta (som man alltid gör som statist).

 

frukost statist skådespelare
Schysst frulle.

 

 

statister skådespelare  stockholm studios
Statister i väntan i Stockholm studios Spånga.

Sedan blev det inspelning i studion. Det var stora green screens. Sedan gick vi fram och tillbaks inne i studion om och om igen. Vid inspelningar så spelar man in flera versioner för säkerhets skull. Dagen blev som den brukar bli – en del väntan och däremellan jobb. De bjöd även på ostekta hamburgare :). På eftermiddagen fick vi höra att det kunde bli en lång dag – ända till klockan 23. Man tycker att de kunde ha informerat detta redan i mailet och inte i efterhand. Hur som helst så lyckades jag trixa mig ifrån sent arbete och kunde sluta klockan 18 på onsdagen. Rent generellt så var detta ett bra statistjobb.

blogg 52

3 Comments

  1. Hej!
    Var härligt att få läsa om hur det är att vara statist vid en filminspelning. Hoppas du fick lite betalt för allt ditt jobb också.
    Tack för att du delade med dig.
    Kram Kim 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.