ION SILVER VANN ÖVER LÄKEMEDELSVERKET

20/10 – 2015
Tidigare i år så hotade Läkemedelsverket med vite på 800 000 kronor till företaget Ion Silver om inte ägarna (Anders Sultan och Michael Zazzio) slutade att göra reklam för sin egen produkt – kolloidalt silver – på sociala medier. Nu har åtalet mot Ion Silver lagts ned.

Åtalet mot Ion Silver och Anders Sultan hade hade bl.a. sin rot i ett drev pågick gentemot kolloidalt silver och Anders Sultan. Tidningarna Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet var de största motståndarna.

VITE PÅ 800 000 KRONOR

Det var läkemedelsverkets chefsjurist Joakim Brandberg som polisanmälde Ion Silver. Läkemedelsverket ville att åklagaren skulle se om det var brottsligt att framföra medicinska påståenden utan “vetenskapliga bevis”. 

Läkemedelsverket sparade inte på krutet. Hotet från verket till Anders Sultan löd: varje gång du marknadsför eller säljer din produkt kolloidalt silver så riskerar  du böter på  800 000 kronor. 

 Kammaråklagaren Stefan Waern ansåg inte att det är brottsligt att framföra medicinska erfarenheter på sociala forum och åtalet mot Ion Silver är nedlagt. Värt att nämna är att  Europeiska Unionen (EU) förbjöd kostförsäljare att marknadsföra kolloidalt silver som kosttillskott.

 

Hemsida Ion silver.

 

Be the first to comment on "ION SILVER VANN ÖVER LÄKEMEDELSVERKET"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.