NEDMONTERINGEN AV GREKLAND

22/9-2016

Paul Craig Roberts:

 Grekland har blivit plundrat och har blivit en koloni till privata banker. Den tidiga grekiska regeringen blev mutad att ta emot lån från privata banker i syfte att skuldsätta Grekland. Tyska banker  erbjöd lån till Grekland så att de kunde köpa tyska ubåtar. Nu kan inte Greklands regering  betala sina skulder så blir det grekerna som får stå för notan.  Nu blir det nedskärningar i grekernas pensioner, avskedanden, sänkta löner, starkt försämrad välfärd. Grekland blev även tvungna att sälja deras hamnar, statliga lotterier och deras semesteröar. Pengarna går sedan till privata banker som lånade ut pengar till Grekland. Detta är alltså en process för att plundra en nation. Något som även har skett i många andra länder.

 

 

Undersökningar har också visat att grekerna vill stanna i EU och även vill de ha kvar euron. Detta innebär att grekerna inte har något att förhandla med. Grekerna förstår inte vad de måste göra för att bli kvitt problemet. De tror på allt vad  EU säger till dem. Om ditt land är med i EU och använder euron så har ditt land ingen suveränitet eller oberoende. Grekland har blivit en koloni till banker i norra Europa. Varje nation som gick med i eurosamarbetet gav upp deras egen suveränitet. De blev beroende av privata banker. De har ingen egen bank som kan trycka upp pengar. Det är så plundringen fungerar. Det enda sättet är att Grekland lämnar euron för att få tillbaks självständigheten och skapar en egen centralbank. Grekerna måste lämna EU för att bli fria. När ett lands resurser privatiseras så lämnar de pengarna det landet. Vilket blir resultatet av privatiseringar. Vilket har gjort Grekland till en slavstat till de norra europeiska bankerna.  

ÅTSTRAMNINGSPAKET
I boken Confessions of an economic hitman så beskriver författaren hur det fungerar. USA:s privata banker tar en utvecklingsplan till ett land.  Man säger att planen  kommer att få igång ekonomin i ett land. Man lånar ut stora summor pengar till det landet. Det egentliga syftet  är att få det landets regering i skuld. Sedan när landet inte kan betala tillbaks skulden så träder IMF (internationella valuta fonden) in på scen och säger till landets regering att de ska skydda landets kreditvärdighet genom att låna landet pengar så att de kan betala lånen till de privata bankerna. Sedan börjar IMF ställa krav på landet i form av åtstramningar i välfärden och liknande så att lånen till IMF kan betalas tillbaks. Landet i fråga blir även tvunget att sälja ut landets naturtillgångar. Dessa köps upp av personer utomlands (främst USA) så pengarna lämnar landet och landet blir ännu fattigare. Och landet kan ändå inte betala skulderna och då kräver USA att landet ska tillåta amerikanska militärbaser eller att landet måste rösta med USA i frågor i FN. Landet måste ändra sig i politiska frågor . Om ledaren för landet inte går att mutas så kan USA starta krig mot landet elle lönnmörda statsledaren. 

RYSSLAND USA UKRAINA
USA hat ställt sig själv ovanför lagen och är en hegemoni*. De nykonservativa krafterna gjorde så att Rysslands ekonomi gick omkull på 1990-talet men Putin lyckades efteråt att stärka Ryssland. Obamaregimen var på väg att anfalla Syrien med hjälp av påhittade lögner om att Assad hade använt kemiska vapen. Men då lade sig Ryssland i planerna och kom in i Syrien. Ryssland stoppade även USA:s planer på att kriga mot Iran.  Mot Iran så hittade USA på att Iran hade kärnvapen. Eftersom Ryssland blev ett problem för Washington så kom Washington på iden att attackera Ryssland via Ukraina. USA orkestrerade en kupp i Ukraina men Putin hanterade även den situationen. Ryssland vill inte att IS sprider sig eftersom det kan nå Ryssland och destabilisera landet. De nykonservativa (den grupp som ligger bakom allt det här) brukar skapa false flag attacker, de kontrollerar västerländsk media etc.

USA:S VACKLANDE EKONOMI
USA har manipulerat spelreglerna för att betala mindre i pension till amerikanarna. De har manipulerat det sätt som de mäter inflationen på så att det egentligen är värre än det är. Även det sätt som de räknar arbetslöshetsstatistiken har manipulerats och omskrivits. Det har rapporterat att 50 % av alla amerikaner i USA som är över 25 år bor hos sina föräldrar eftersom det finns för lite jobb. Arbetarna i USA har mindre jobb vilket är en indikator på dåligt med jobb. Det är tveksamt om Trump kommer att bli vald eftersom etablissemanget inte kommer att tillåta det. Etablissemanget kommer att använda media mot Trump och andra smutsiga tricks.  Trump kommer också att stöta på patrull när han väljer sin personal  till Vita huset. Etablissemanget  kommer att göra allt för att stoppa det. USA är ingen demokrati,  det är en oligarki*. USA styrs av Wall street och de privata bankerna, det militärindustriella komplexet, Pentagon, underrättelsetjänsten och de stora företagen. Det är nästan omöjligt att ändra något i USA på demokratisk väg. Det behövs en stor katastrof för USA för att kunna ändra sig.

 
 

Be the first to comment on "NEDMONTERINGEN AV GREKLAND"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.