FICK INTE SÄTTA IN KONTANTER PÅ BANK

25/12-2016
Välgörenhetsorganisationen Lions Club i Kalmar ville sätta in kontanter från sin julmarknad men det gick inte eftersom Nordea inte tar emot kontanter.

Lions Club är en hjälporganisation som  bedriver välgörenhet. Efter att Lions Club haft ett event nyligen så ville de sätta in kontanterna på Nordea. Det gick dock inte eftersom Nordea inte tar emot kontanter längre.

Nordea i Kalmar motiverade denna nekan med:

– Vi har inte någon kontanthantering i Kalmar. Det råd jag kan ge är att använda pengarna till något eller att vända sig till Forex.

Pia Nordqvist på Swedbank i Kalmar skyller på att mycket av pengarna i samhället är svarta pengar och att detta skulle vara orsaken till deras kontantlösa vision.

Jonas Sandlin på SEB i Kalmar går ett steg längre:

– Man kan egentligen ställa sig frågan om kontanter behövs? Utvecklingen mot ett samhälle utan kontanter går fort och det gäller för oss att vara tydliga med informationen om alternativen.

BANKERNA TJÄNAR INGA PENGAR PÅ KONTANTER

Lions är inte ensamma att uppleva problem med att sätta in kontanter på sin egen bank . Andra hjälporganisationer och idrottsföreningar upplever samma sak.

Björn Eriksson som är ordförande för Kontantupproret säger:

– Eftersom kontanter är dyra och bankerna inte tjänar pengar på dem har man gjort det besvärligt att använda dem. Istället tvingar man folk att använda kort. När tillräckligt många gått över till kort så höjer man avgifterna.

Referens

Barometern: Lions Club nekades sätta in kontanter på Nordea

Be the first to comment on "FICK INTE SÄTTA IN KONTANTER PÅ BANK"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.