HUR REFORMERAR VI DEN HAVERERADE FÖRSÄKRINGSKASSAN?

April 2022

I Jmm-videointervju # 27 intervjuar jag Anders Bäckström som är admin för Facebookgruppen “Uppropet mot Försäkringskassans Rättsosäkra handläggning av sjuka människor”. År 2016 började Bäckström engagera sig i ämnet Försäkringskassan efter att ha sett många drabbats av myndighetens nycker.

I intervju tar vi bland annat upp ämnen såsom:

  1. Sjukskrivning är inte längre en medicinsk fråga utan en myndighetsfråga. Man har tagit bort läkarnas mandat i sjukfrågan.

  2. År 2014 lovade regeringen Löfven att Försäkringskassan skulle reformeras men resultatet blev det motsatta med en kraftig ökning av utförsäkrade.

  3. Om du som svensk vill ha försörjningsstöd (socialhjälp) måste du sälja allt av värde som du äger (bostad, bil etc). Du får heller inte ha haft pengar på ditt bankkonto de tre senaste månaderna.

  4. En person som fått avslag av försäkringskassan och överklagar till Förvaltningsrätten får själv stå för de juridiska kostnaderna varvid många ger upp. Detta kan jämföras med asylsökande som får betald juridisk hjälp vid sina överklaganden vid avslag. Många advokarbyråer tjänar nu stora pengar med att arbeta med asylsökandes överklaganden.

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

Be the first to comment on "HUR REFORMERAR VI DEN HAVERERADE FÖRSÄKRINGSKASSAN?"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.