FÖRSÄMRAD KOLLEKTIVTRAFIK

Det borgerliga styret i Stockholm har levt över sina tillgångar när det gäller satsning på trafiken i Stockholm. Nu får Stockholmarna betala i form av höjda priser och sämre kollektivtrafik.
29/4 – 2015
Nu meddelar Landstingsrådet Kristoffer Tamsons  att priset på SL-Access kortet (kortet för kollektivtrafik i Stockholm) kommer att höjas. Kristoffer Tamsons säger att det inte inte finns några pengar och att det krisande SL således måste spara. Läser man vidare om SL så ser man att SL har dålig ekonomi och att detta i grund och botten beror på att den borgerliga regeringen har  levt över sina tillgångar samt det faktum att den borgerliga Alliansen endast har anslagit 250 miljoner kronor istället för de 500 miljoner kronor som de behöver. Alliansen har även spenderat öronmärkta pengar för kollektivtrafiken på vägbygge istället.

HÖJDA PRISER OCH MINDRE TRAFIK

Misskötseln av de öronmärkta pengarna innebär att SL måste spara och denna besparing kommer att drabba stockholmarna i form av höjda priser i kollektivtrafiken och sämre service. Priset på SL-kortet (månadskortet) kommer att höjas. Servicen kommer att försämras eftersom det kommer att bli glesare trafik  med buss, tunnelbana och pendeltåg.  Hundratals bussturer kommer att dras in varje dag och  Jobb kommer att försvinna inom kollektivtrafiken. Pendeltågstrafiken i Stockholm drabbas av nedskärningar vilket kommer att visa sig i form av obemannade stationer och inga trygghetsvärdar. De entréer som kommer att bli obemannade är stationerna kring Farsta strand, Rotebro, Skogås, Jordbro, Upplands Väsby och Sollentuna . Avtalet med lugna gatan kommer att sägas upp och kommer att försvinna från kollektivtrafiken. Nynäshamn är en kommun som kommer att drabbas med nedskärningar av pendeltågstrafik.

STOCKHOLMSKORTET KANSKE FÖRSVINNER

Det är inte bara pendeltågstrafiken och kollektivtrafiken som drabbas utan det kan hända att det populära Stockholmskortet försvinner p.g.a. SL:s kris.  Stockholmskortet är det kort som är till för turister. Med Stockholmskortet så får turisterna rabatt på diverse aktiviteter i Stockholm. Stockholmskortet innebär att turisten får gratis inträde till 75 museer, fria resor med kollektivtrafiken, bonuserbjudanden, fri sightseeing till fots, cykel eller med båt. Stockholmskortet har funnits i 30 år och år 2014 såldes 130 000 kort. Årets Stockholmskort kan vara det sista eftersom SL har chockhöjt notan från 14 miljoner till 23 kronor.
–  I år får vi skjuta till pengar. Men med de här priserna kan vi inte fortsätta med Stockholmskortet, säger Thomas Andersson, vd för Stockholm Visitors Board. Han tror inte på något kort utan resor med SL. 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.