HÖJD PENSIONSÅLDER KLUBBAD

Oktober 2019

Idag klubbade riksdagen igenom höjning av pensionsåldern. Alla partier utom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet röstade för förslaget. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Op0Bol/hojd-pensionsalder-1-december

 

höjd pension_sverigedemokraterna_vänsterpartiet
Ovan ser du dagens omröstning om höjd pensionsålder. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet var de enda partier som röstade emot eller avstod.

 

 

SVEKET FRÅN SEXKLÖVERN

Vi betalar sociala avgifter (socialförsäkringen) för att bland annat få en pension att leva på på ålderns höst. Men nuförtiden är det många som inte får en pension som går att leva på. Under 90-talet lyckades sexklövern (alla partier utom V och SD) försämra den svenska pensionen så att vi i Sverige nu har fattigpensionärer. Idag gjorde sexklövern ytterligare en försämring i vår pension genom att rösta för en höjd pensionsålder. Uppenbarligen vill de att man ska dö innan man kan ta ut sin pension, på så sätt kan staten spara pengar (staten har ju viktigare grupper att satsa våra skattepengar på i dessa dagar…). Om man betalar för någonting men inte får något tillbaks brukar det kallas för kriminalitet och jag undrar om inte vår regering har gått och blivit kriminell på äldre dagar. 

 

Kommer riksdagsledamöterna själva att leva efter de pensionsregler de röstar fram? Nej självklart inte, ledamöterna har förmåner och villkor som vi dödliga aldrig kommer att få. 

 

Länk till riksdagens beslut: 

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/en-riktalder-for-hojda-pensioner-och-foljsamhet_H701SfU5

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.