HILLARY PÅ HAITI

21/9-2016

2010 så drabbades Haiti av en jordbävning. Clinton Foundation startade en insamling för att “hjälpa” Haiti. Clinton Foundation drog in hela 13 miljarder dollar. Senare har det visat sig att endast 10 % av pengarna faktiskt kom fram till Haiti. Clintons verkliga syften verkar vara att låta sina företagskompisar att exploatera Haiti. Mycket av pengarna sägs också ha gått till Clintons egna bankkonton.

 

124 miljoner dollar av pengarna ska ha gått till en textilfabrik i Norra Haiti. Problemet var bara att norra Haiti inte var drabbad av jordbävningen. Det visade sig senare att denna textilfabrik blev en s.k. “sweatshop”. Dvs. en fabrik där arbetarna utnyttjades med usla löner (61 cent i timmen) och 16 timmars arbetsdagar. Företaget som byggde textilfabriken var amerikanskt. Lagar ändrades  så att det företaget inte behövde betala så mycket i frakt och tullar.  

800 miljoner dollar av Clintons pengar öronmärktes till ett sjukhus. Det sjukhuset har ännu inte blivit byggt.  

HILLARY HJÄLPTE BRORSAN

Gruvföretaget VCS Mining fick ett kontrakt på Haiti. Företaget tömde Haiti på landets tillgångar,  inklusive guld. Det var det första kontrakt ett amerikansk gruvföretag har fått på Haiti på 50 år (jag antar att Haiti blev tvingad till det).  Hillarys bror – Tony Rodham – var styrelseledamot i gruvföretaget. Det har även spekulerats i att VCS mining har skadat miljön i Haiti. VCS mining fick kontraktet under ett möte med Clinton Global Initiative – en förening av Clintons som syftar till att hjälpa de företag som har donerat till Clintons.

Clintons har fått mycket klagomål från Haiti som menar att deras “hjälp” mer hjälper landets elit och internationella investerare istället för folket på Haiti.

I nedanstående video så berättar Bernard Sansaricq  – senatens president på Haiti 1994 – hur Bill Clinton och USA försökte muta honom.

CLINTONS FÖRSÖKER MUTA HAITIS SENAT

Bernard Sansaricq var senatens president på Haiti 1994. USA ville invadera Haiti och amerikanska ambassaden på Haiti skickade en person till Bernard Sansaricq för att få honom på USA:s sida.   Personen – som inte ville säga sitt namn – sade:

 “om du skriver på detta kontrakt och tillåter USA att invadera Haiti så kommer du att bli den rikaste personen på Haiti”.

Bernard Sansaricq tackade nej och en vecka efter mötet så skrev Bill Clinton en executive order och drog in Bernard Sansaricqs amerikanska visum. Bernard Sansaricq säger också att drogpengar på Haiti har gått till att skapa oroligheter på ön och att det finns kopplingar till Vita Huset.

Referenser

Sputniknews: Clintons mutförsök på Haiti

Aftonbladet: Hillary Clinton och korruptionen

Be the first to comment on "HILLARY PÅ HAITI"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.