HASSES KAMP MOT FÖRSÄKRINGSKASSAN

HASSE – SJUK OCH RÄTTSLÖS

Jag såg på tvkanalen Öppna kanalen en historia om Hans Ohlsson från Västerås och hans konfrontation med Försäkringskassan.

ÖPPNA SÅR PÅ BENEN

Hasse Ohlsson lider av en sjukdom som innebär att blodcirkulationen i benen/fötterna mer eller mindre har lagt av. Detta innebär att han har fått stora öppna sår på benen som inte vill läka. Två gånger i veckan får han åka till sjukhus och lägga om bandaget vilket är en smärtsam process. Han lider givetvis av smärtan från benen varje dag. Hasse Ohlsson har varit sjukpensionär sedan 1991. Hasse Ohlsson har även en pulsgenerator inopererad i kroppen. Det är en apparat som har som syfte att minska smärtan som han har.

BETALA 300 000 KRONOR INOM TVÅ VECKOR

Hasse har varit aktiv i en förening och erhållit arvode för detta. Och det faktumet har han varit helt öppen med. En överambitiös tjänsteman på Försäkringskassan undersökte Hasses fall. Tjänstemannen drog slutsatsen att eftersom Hans kan vara aktiv i en förening så kan han också jobba – i alla fall deltid. Så Försäkringskassan drog in halva Hasses sjukpenning. Men inte nog med det, de krävde också en retroaktiv återbetalning på sjukpengar han fått. Summan blev på 300 000 kronor och den summan skulle betalas in på två veckor.

Hasse fightades tillbaks men domen mot honom står kvar än idag 2015. Jag kontaktade Hasse via Facebook och situationen var mer eller mindre likandan. Sjukdomen hade förvärrats. Hasse har intyg från flera läkare om att han helt enkelt inte kan jobba men tjänstemännen/tjänstemannen på Försäkringskassan ignorerar detta och domen står fast än idag.

 

 

 

Be the first to comment on "HASSES KAMP MOT FÖRSÄKRINGSKASSAN"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.