GUSTAF KASSELSTRAND OM LÖFVENS EU-DEAL

EU_swexit_peter lundgren_sverigedemokraterna_carl bildt
ngen licens behövs

Juli 2020

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand ger sin syn på EU och Stefan Lövens skuldsättning av det svenska folket. Kasselstrand menar att vi bör arbeta för ett Swexit. 

Kasselstrand menar att Sveriges medlemskap i EU har inneburit kriminalitet tack vare EU:s fria rörlighet. Medlemskapet har inneburit stora kostnader på grund av den enorma medlemsavgiften. Medlemskapet har inneburit en politisk tvångströja där stat och kommun är tvungna att följa EU-lagar.  Större delen av Sveriges lagar stiftas i Bryssel. 

gustav kasselstrand_alternativ för sverige_eui återhämtningsfond corona

Gustav Kasselstrand, Alternativ för Sverige.

HADE LÖFVEN RÄTT ATT SKULDSÄTTA SVERIGE?

Stefan Löfven och andra EU-ledare har beslutat om en återhämtningsfond för Coronakrisen där Sverige ska betala notan för andra länder. Fonden är på 7,7 miljarder euro. Hälften av summan betalas via EU-avgiften så Sveriges EU-avgift kommer att öka ytterligare. Den andra hälften är lån som ska betalas tillbaks av EU:s medborgare senast år 2058. Sverige åläggs således med en ekonomisk tvångströja.

Stefan Löfven hade ingete som helst politiskt mandat att skuldsätta framtida generationer. Vad hade svenska folket sagt om denna deal om det hade varit folkomröstning i frågan? Borde vi inte spendera våra pengar på den svenska välfärden istället? Stefan Löfven kade kunnat säga nej, han hade trots allt vetorätt. Men för Löfven är det viktigare att vara polare med Merkel och Macron istället för att värna svenska skattebetalares pengar.

Statsminister Stefan Löfven

Hade superförhandlaren Löfven rätt att skuldsätta Sverige?

Kasselstrand menar att detta beslut bör prövas i riksrätt i framtiden. Sverige hade riksrätt fram till 1970-talet då Olof Palme avskaffade den rätten. Vi måste ha ansvarsutkrävande för vad svenska politiska ledare gör i våra namn. 

EU-OPINIONEN KOMMER ATT ÖKA

 Kasselstrand menar att EU-opinionen kommer att öka i och med Löfvens blunder nere i Bryssel. Storbritannien är nog ganska glada nu när de slipper vara med i detta skuldpaket. 

Alternativ för Sverige vill ha ett EU-utträde där Sverige återigen blir självständigt. Alla nuvarande partier i riksdagen är för ett medlemskap i EU. Men alla svenskar är inte för ett medlemskap i EU. Majoriteten för EU är inte särskilt stark. Ju mer debatt vi får om vårt EU-medlemskap desto mer kommer opininen att växa. Vill svenskarna verkligen vara med i en skuldunion?

Be the first to comment on "GUSTAF KASSELSTRAND OM LÖFVENS EU-DEAL"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.