MONSANTO OCH GMO

1/3-2017

Seeds of Death är en dokumentärfilm av hälsoveteranen Gary Null. Den handlar om GMO – genetiskt modifierade organismer. Texten nedan är en översatt del av den dokumentären

MONSANTO

Varje oberoende studie som har gjorts på GMO visar att den skadar organen, skapar sterilitet, orsakar problem med immunförsvaret etc. Monsanto är det företag som sade till oss att PCP vär säkert, de sade att Agent Orange var säkert, de sade att DDT var ofarligt. Nu säger de att GMO är ofarligt. Det har inte varit tillräckligt med tester på djur, på människor och på omgivningen på deras produkter.

De har tagit jordbruket och skapat en modell som inte är kompatibel med naturen. Istället så har de ändrat på naturen. Om du har ett icke-GMO majsfält bredvid ett GMO majsfält så kommer ditt majsfäll att bli smittat. Monsanto har patenterad GMO-fröna. Läkemedelsindustrin har inga som helst tankar på att få dig frisk, det tjänar de inga pengar på. Läkemedelsindustrin är den bioteknologiska industrin.

FDA OCH KORRUPTIONEN

När vi tittar på den brist av forskning vad gäller säkerhet för GMO-maten så inser vi att denna mat inte borde få vara ute på marknaden. Den behöver ett decennium eller två för forskning. Monsanto blev åtalade för att ha förgiftat människor som bodde bredvid deras PCP-fabrik och de fick böta 700 miljoner dollar. FDA krävet inte några studier överhuvudtaget vad gäller GMO-mat utan överlämnar ansvaret istället till Monsanto. Varför slutade FDA att beskydda oss? Eftersom Vita Huset hade beordrat att biotech-industrin skulle prioriteras. GMO skapar allergier, gifter, nya sjukdomar, hälsoproblem. FDA baserar sina beslut på finansiella orsaker, inte på vetenskapliga fakta. Dessa biotech-företag försöker krossa kunskap om de negativa effekterna om GMO. Företagen motarbetar regeringar som försöker reglera GMO. Biotech-företagen infiltrerar regeringar och lobbar även för dessa. Och när du tittar på Bush, Clinton och Obama så ser du att det finns personer i höga positioner som jobbar för Monsanto.

Många vet inte att Monsanto har existerat i cirka 100 år. De har stora resurser och är både smarta och sofistikerade. De vet hur man ska spela spelet. De vet hur man bedriver lobbyverksamhet. De har fixat politisk reglering till deras fördel. De kan stoppa lagar som skulle kunna skada deras verksamhet. Så stort är deras inflytande.

FDA har hjälpt till att skapa nya svåra regler för mat. Dessa regler skyddar inte dig. Istället så skyddar de biotech-företagen. Och om vi inte gör någonting så kommer vi snart inte att ha några organiska farmare kvar. Reglerna som de skapar är så svåra att en vanlig farmare inte kan leva upp till dem. De blir tvungna att lägga ned.

Vilka är dessa biotech-företag? Det Monsanto, Du Point, DOW, Syngenta och  Bayer.

Se hela dokumentären Seeds of Death.

Referens

Greenpeace GMO

 

Be the first to comment on "MONSANTO OCH GMO"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.