Freewindsevent på Scientologikyrkan

FREEWINDSEVENT PÅ SCIENTOLOGIKYRKAN
I lördags (vecka 27) så var jag på Freewindsevent på Scientologikyrkan.  Freewinds är ett Scientologiskepp som seglar i de Västindiska öarna. På det skeppet kan man göra den högsta andliga nivån i Scientologi (OT 8). På Freewinds så brukar de även spela in fyra event på den tidiga sommaren. Event = tillställning, samling. Det är fyra event som hålls av ledande exekutiva scientologer. Vad dessa exekutiver gör på dessa event  är att de briefar de församlingsmedlemmar som befinner sig på båten och gör tjänster.  Dessa event spelas in och översätts och sedan ser vi inspelningarna (storbildsskärm) i våra lokala kyrkor.

SCIENTOLOGINS IDEALA ORGER
I korthet så bestod kvällens briefing/event om den expansion som sker runt om i världen av Scientologi. Det som är på tapeten är det som kallas för ”ideala orger”. En ”org” syftar på en Scientologiorganisation, dvs. en Scientologikyrka (En Scientologikyrka kallas oftast för ”orgen” internt). Och en ideal org är helt enkelt en Scientologikyrka som är optimalt utrustad för att leverera de tjänster och den service som vi tillhandahåller. Då tänker jag på storlek på orgen, allt material och utrustning i toppskick, utbildade medarbetare etc. Allt som kan optimeras är optimerat. Just nu dyker det upp ideala orger runt hela planeten. Dessa orger är stora, professionella och riktigt imponerande samt har en stor bemanning. De flesta orger ligger på en storleksordning runt 4 000 till  6 000 kvadratmeter så det är inte små saker.

VARJE IDEAL ORG ÄR UNIK
Exekutiverna pratade om de senaste skapade ideala orgerna (USA, Schweiz, Ungern, Italien m.m.) och de pratade även hur det går till när dessa ideala orger görs. Allt är skräddarsytt in i minsta detalj och varje org är unik på sitt sätt och får sin egen unika design.  Jag har varit i Scientologin i över 20 år men jag har aldrig sett så stor expansion globalt som det är nu inom Scientologin. Att använda ordet ”monumentalt” är nog inte överdrivet. Stockholm org är inte så stor men en vacker dag så kommer det att smälla till även här eftersom alla orger ska bli idela orger.

Efteråt så bjöds det på glass och jordgubbar och det blev lite chitt-chatt med andra scientologer.

Ett videoklipp om Freewinds

 

Länkar:

http://www.freewinds.org/

http://www.scientologi.se/faq/the-organization-of-scientology/what-is-the-freewinds.html

 

1 Comment

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.