FREEWINDS OCH FLAG

Idag var jag på Freewindsevent OCH Flag world tour event. Om du inte vet vad Freewinds är så kan du läsa här. Eventen hölls på hotell Sheraton i centrala Stockholm. Jag gick dit och där var ganska många scientologer. Det är många av dem som jag inte känner men jag brukar hälsa på många av dem och alltid är det någon som man kan ha lite chitt-chatt med. Vi var i en sal som hade storbildsduk och först ut var Freewindseventet.

L. RON HUBBARD SOM FÖRFATTARE
Freewindseventet bestod av en film som vi såg på storbildsduken. Det eventet handlade mycket om LRH (L. Ron Hubbard) och hans insatser som författare. LRH livnärde sig på sitt författarskap och hans karriär började på 1930-talet. Han skrev under flera pseudonymer och var väldigt produktiv. I filmen som vi såg så berättades om olika episoder i LRHs liv. Visst kändes det lite överdrivet ibland när de försökte glorifiera varje steg han gjorde men jag kan stå ut med sådant eftersom eventet som helhet var väldigt bra. En annan sak som var intressant var Authors Services inc. Kortfattat så kan man säga att ASI (author services inc) har hand om LRHs litterära verk. Och de hjälper också till att utbilda och stödja nya förmågor inom den konstnärliga genren. ASI’s kontor är beläget på Hollywood Boulevard, dvs. mitt i centrala Los Angeles. Eventet handlade mycket om de historier som LRH skrev på 30- och 40-talet.

En sak som ASI sysslar med heter ”Writers of the future-award” där man belönar konstnärer. Här är en video om det:

 

 

FLAG WORLD TUR
Vi hade faktiskt två event på samma kväll vilket är lite ovanligt men det fungerade bra. Det andra eventet var Flag world tour event. Flag är en Scientologikyrka som är belägen i staden Clearwater i Florida USA. Flag world tour är helt enkelt en PR-resa som Flag gör då och då för att få scientologer för att komma till Flag. Inom Scientologins så har flag ett otroligt gott rykte. LRH själv beskriver Flag som  ”the mecca of tehnical perfection” dvs. Scientologin när den är som bäst. Och det är ingen tvekan om att Flag verkligen levererar. Det var bl.a. en person som hade varit på Flag nyligen som berättade om de vinster som han hade haft när han gjort service där. Han hade gjort två saker. Den första var survival rundown och den andra servicen var L’s.

 

L’S – SCIENTOLOGINS KRAFTFULLASTE RUNDOWN
L’s är en annan typ av auditering. Det är en av de kraftfullaste auditeringsåtgärderna inom Scientologin. Den ger med andra ord resultat och är till en enorm lättnad för individen som får den. Det finns tre olika L’s rundowns: L10, L11 och L12. LRH själv säger om L’s att han ville hitta roten till vansinne och det var precis vad han gjorde. Det behöver inte betyda att en person måste vara galen för att få L’s men alla har vi något problem och L’s går till botten med just detta problem. L11 t.ex. kallas för ”New life rundown” eftersom personer som gör den oftast upplever att de får ett helt nytt liv efteråt. Det pratades också om Super power building. Super power är också en väldigt kraftfull typ av auditering.  Super power-auditering är något som har börjats levereras ganska nyligen inom Scientologin. Man har byggt en hel extra byggnad till bredvid Flag som heter just Super Power building. Super power och L’s kan man bara få på Flag. 

 

SVERIGES FÖRSTA SCIENTOLOG VAR PÅ BESÖK
Vi fick också en kort briefing från en kvinna som hette Malin. Malin är en Klass 12 auditör på Flag (auditör = vägledare/terapeut inom Scientologin) och klass 12 auditör är den högsta nivå av utbildning som man kan få som auditör. Det är  klass 12 auditörer som levererar L-rundowns.  Malin var svensk och hon sade att hon var Sveriges första scientolog.  Jag tror hon kom in i Scientologin på tidigt 60-tal om jag uppfattade henne rätt och då fanns ingen Scientologi i Sverige. Hon studerade Scientologi i Saint Hill England när LRH bodde på Saint Hill (Saint Hill = LRH’s  hem i England på 60-talet). Hon är ganska gammal men ändå alert och hon jobbar som sagt ännu. Hon var varit i scientologin i över 50 år. Det är imponerande. Hon har auditerat över 40 000 timmar som auditör.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.