KATERINA JANOUCH OCH ÅSIKTSKORRIDOREN

yttrandefrihet_katerina janouch_åsiktskorridoren_svensk invandringspolitik_rasism_
yttrandefrihet_katerina janouch_åsiktskorridoren_svensk invandringspolitik_rasism_

Januari 2018

 

I nedanstående föreläsning så föreläser författaren Katerina Janouch på ett möte för gruppen Medborgerlig Samling. Föreläsningen är från 2017 och Janouch pratar om yttrandefrihet och vad drevet mot henne har inneburit personligen.

Se hela föreläsningen med Katerina Janouch:

KOM TILL SVERIGE 1974
Katerina Janouch menar att många av oss medborgare har blivit tvungna att engagera sig politiskt eftersom det har hänt så mycket i Sverige som inte är positivt. Janouch har även erfarenhet från diktatoriska stater från det hon var liten och bodde i  det kommunistiska Tjeckoslovakien där hennes far var medlem i ung-kommunisterna. Precis som i Tjeckoslovakien så skolas även svenska barn i rätt värdegrund där man använder sig av begrepp som låter bra men som egentligen handlar om någonting annat. Janouch menar att precis som i Tjeckoslovakien så kan folk bli av med sitt jobb här i Sverige om de har felaktiga åsikter. Janouch skämtar lite och undrar om det finns ett värdegrundsbrott? Katerina Janouch kom som 9-åring till Sverige 1974. Janouch menar att det fanns en slags optimism i Sverige på den tiden. Det fanns en slags stolthet över Sverige. Sverige var en fungerande stat. År 1975 så kom promemorian Det mångkulturella Sverige som förespråkade just mångkultur (förespråkandet av mångkultur och dess start i Sverige kan ha berott på att Palme var med på ett Bilderbergmöte i början på 70-talet. förf.anm). Janouch har själv märkt hur till exempel vården vad gäller barnafödande i Sverige har försämrats. Hennes två sista barn födde hon därför hemma.

katerina janouch_diskriminering_föreläsning_jmm.nu_rasism_åsiktskorridoren_svensk invandringspolitik_yttrandefriheten sverige

Katerina Janouch är utanför åsiktskorridoren.

ATT HA RÄTT VÄRDEGRUND
Om man i Sverige inte går emot rådande konsensus och inte har avvikande åsikter så klarar man sig ganska bra i Sverige.  Är man inte kritisk så klarar man sig ofta från att bli utfryst. Janouch menar att det var runt år 2015 som folk började bli kritiska på hur det svenska systemet fungerade. Brottsligheten förändrades och det blev stora påfrestningar för Sverige. Man stämplade människor som klagade  som rasister, man misstänkliggjorde personer osv.  År 2016 så var det en våldtäkt som gjordes av nordafrikanska asylsökande och Janouch skrev ett twitter som inte var så bra formulerat och detta resulterade i en storm mot henne. Denna storm resulterade i att en kampanj med Janouch ställdes in och att  personer ringde till bokförlagen som Katerina Janouch är associerade med och krävde att de ska sluta upp att samarbeta med henne.

Har man fel värdegrund  i Sverige så kan det innebära att man inte blir befordrad, man kan bli sparkad åt sidan, man blir inte inbjuden, man kan bli av med vänner,  Det blir ett vi mot dem. Janouch är bekymrad över vilka som får komma till Sverige. Det verkar inte finns någon som helst kontroll över vilka människor som Sverige har tagit in. Det är uppenbart att många av de som kommer hit inte har goda avsikter.

INTERVJUN I TJECKISK TV
I januari 2017 så åkte Katerina Janouch till Prag och ställde upp på en intervju i tv. Det fanns många i Tjeckoslovakien som ville veta mer om den svenska flyktingpolitiken, integrationen och så. Janouch svarade ärligt att situationen i Sverige vad gäller asylsökande och dylikt inte alls fungerade bra. Vi fick rapporter på den tiden om krisen hos polisen, ökad brottslighet, otrygghet etc. Janouch medverkan i tv fick uppmärksamhet och någon menade  att Janouch sysslade med att rasistljuga. Hon blev även anklagad för att vara en del av en rysk propagandaapparat. Janouch säger även att etablissemangen i flera andra länder menar att det som sägs i Sverige om invandringen och dess problem inte är sant. Att det istället är rysk propaganda, troll, fake news etc.

All denna smutskastning man råkar ut för har som syfte att man inte ska kunna ha en fri debatt. Det syftar till att man inte ska få uttrycka kritik mot sådant som man inte tycker fungerar. Janouch får brev från personer som säger att de inte kan prata om vissa ämnen för annars kommer de förlora sina jobb.  Men utan en fri debatt så kommer vi aldrig att komma tillrätta med Sveriges problem. Janouch kallar det som sker i Sverige för PK-radikalisering. Om yttrandefriheten blir ruckad i Sverige – vilket Janouch märker är på gång – så är Sverige ute på en väldigt farlig väg. 

SVENSK MAINSTREAM MEDIA
Janouch nämner att de stora medieaktörerna har behandlat henne som om hon vore en dömd kriminell, statens fiende, som någon slags rysk desinformatör. Som vanligt så har inte gammelmedia vilja ge Janouch en chans att reflektera på gammelmedias påståenden. Dagens Nyheter har varit väldigt duktiga på att bedriva drev mot Janouch. DN rensade bort deras eget kommentatorsfält eftersom många av kommentarerna där sympatiserade med Janouch. Janouch menar även att majoriteten av dagens mainstream media mer eller mindre springer maktens ärenden. Förut var det inte så utan då granskade journalisten makten.

Idag när man läser nyheter så får man ställa sig frågorna: hur har denna nyhet vinklats? vem har inte fått komma till tals? varför har man valt denna nyhet idag? vem har man intervjuat? vilka har gjort reportaget? (källkritik). Att vara mediekonsument idag ställer höga krav på oss läsare. Janouch menar även att mainstream media inte längre har monopol på informationsflödet i samhället som de hade förut. Förr kunde media bestämma vad samhällsnarrativet skulle vara men så är det inte nu. Det vi bevittnar just nu är ett slags paradigmskifte vad gäller medieutbudet. Det finns givetvis personer med politiska agendor som vill framföra sin bild och mörka andras skildringar. Samtidigt så finns det mycket alternativ media som man måste ta med en nypa salt. Janouch menar att Sveriges Television har varit en av de värsta att vinkla till Janouch nackdel.  Hennes förtroende för SVT som statligt mediebolag är extremt lågt.

Idag finns det många institutioner som visar opinionsundersökningar. Dessa kan vinkla hur de framställer sin  statistik. Man kan skriva att 30 % av svenskarna är jättenöjda med Sveriges utveckling men då döljer man det faktum att 70 % inte alls håller med om detta. När man inser hur dessa marknadsundersökningar kan vinklas så kan man bli mörkrädd eftersom väldigt många människor tror på dessa undersökningar.

PRENUMERERA/SUBSCRIBE (GRATIS/FREE)

Referenser

Hemsida för Medborgerlig Samling

https://www.medborgerligsamling.se/

Katerina Janouch hemsida:

Katerina Janouch hemsida

Foto
By Thron Ullberg [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

 

Be the first to comment on "KATERINA JANOUCH OCH ÅSIKTSKORRIDOREN"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.