PÅ DEMONSTRATION MED TUSENMANNAMARSCHEN

demonstration corona covid restriktioner-min

Mars 2021

Den 6 mars gick tusenmannamarschen av stapeln och jag var med i demonstrationståget. Jag kom till Medborgarplatsen 13.30 och eventet skulle starta klockan 14. Först blev jag lite besviken eftersom jag inte kunde se så många människor där. Men allt eftersom fylldes det på och till slut blev det en riktigt bra uppslutning.

demonstration corona covid restriktioner-min

Det var väldigt mycket poliser så man hade onekligen laddat upp för denna demonstration. Det fanns piketbussar, ridande poliser och lite gott och blandat. Eventet satte igång och först hörde jag knappt något av vad som sades eftersom det var problem med ljudanläggningen. Efter ett tag lyckades de dock fixa till ljudet.

medborgarplatsen covid manifestatin

Några personer höll tal, bland annat Maneka, Filip och någon annan. Polisen började ganska snabbt att störa demonstrationen. Man började föra bort demonstranter. Publiken bildade dock en mur som försvårade för polisen. Filip Sjöström sjöng ¨Stad i ljus’ (Tommy Körberg) och vi brände av svenska nationalsången.

filip sjöström_tusenmannamarschen_

Sedan var det dags att promenera mot Kungsträdgården. Vi formade oss på led och traskade längs kringelkrokar på Söder eftersom farbroro blå hade spärrat av Götgatan för oss. Medan vi gick skallade ropen och det var riktigt bra stämning.

Vid Guldbron, Slussen hade polisen spärrat av. Och efter en halvtimme började folk vända om. Några bröt igenom och några blev pepparsprejade. När vi började gå därifrån så öppnade plötsligt polisen avspärrningen och vi kunde fortsätta mot Kungsträdgården. Jag stannade en 20 minuter i Kungsträdgården. Det var lite hejarramsor osv men till slut verkade polisen tröttna så de grep en av initiativtagarna. Det var dags för mig att lämna.

 

filip sjöström_tusenmannamarschen_ hhh

Filip Sjöström – arrangör av Tusenmannamarschen.

 

Rent generellt måste jag erkänna att det var väldigt lyckat och en bra stämning. Stor eloge till Filip Sjöström för initiativet.

Saken är den att vi får inte låta denna fejkade pandemi förstöra våra liv. För det är precis vad det är – en fejkad pandemi. 

 

Videon ovan visar hela demonstrationen.

1 Comment on "PÅ DEMONSTRATION MED TUSENMANNAMARSCHEN"

 1. Tack för en god sammanfattning!

  Jag var inte där men stöder initiativet som folkrörelse och yttrandefrihet. Det märks tydligt skillnad mellan en rörelse som drivs av folket och folkets missnöje, mot en rörelse som drivs av media. Den senare har sällan någon äkta förankring i folklagren, även om de genom sina mediakanaler kan samla ett större antal deltagare.

  Det sägs att det var en brokig skara deltagare på med lite olika åsikter representerade, vilket även det är ett tecken på att det är en folklig demonstration.

  Extra tydligt märktes det på hur media och i synnerhet Aftonbladet svartmålade eventet, genom att lyfta fram de mest konspiratiriska och stolligaste åsikterna, i ett försök att hävda att just dessa åsikter skulle vara representativa för hela rörelsen.

  Det är en ständigt återkommande retorik för att försöka avfärda rättfärdig kritik genom guilt by association och tysta meningsmotståndare, som en slags censur.

  Media torgför trots allt själva ideologier som objektivt sett är direkt verklighetsfrånvända, men som anses politiskt korrekta och därmed korrekta. Trots att de är helt felaktiga och vetenskapligt förkastliga. De har således inte städat framför egen farstun, men pekar förlöjligande på andra. Trots att deras personalstyrka består av politiskt radikala aktivister som tror på ovetenskapliga sagor.

  Det jag främst reagerade på är skillnaden i hållning mellan denna demonstrationen och BLM. Båda bedrevs under tider av Corona, men först nu var det förfärligt med folksamlingar. Den andra väsentliga skillnaden var att den gången gick polisen ner på knä som knähundar, men den här gången sprutade de pepparspray på deltagarna.

  Det går att tolka parollen “frihet och sanning” på lite olika sätt. Jag värnar om åsiktsfrihet, yttrandefrihet och tankefrihet, vilket är raka motsatsen till den cencur som bedrivs av politiserade media och techbolag.

  Yttrar man något offentligt idag som inte ligger i linje med den för stunden rådande åsiktskorridoren, riskerar man att misskrediteras genom mediadrev. Riskerar socialt stigma, riskerar relationer, anställning och förvärvinkomst, familj, hus och hem. Det är ett väldigt högt pris att betala för att säga sanningen och leder till självcensur.

  Skriver eller publicerar man något på nätet idag riskerar man att bli bannad genom en knapptryckning. Det är ytterst godtyckligt vad man har gjort för fel. Det finns sällan någon instans att överklaga till och den närmsta förklaringen brukar vara att man brutit mot någon policy. Det är extra farligt när makten koncentreras hos några få politiserade teknikjättar som påverkar länders regeringar och mediaplattformarna blir färre och färre, samtidigt som människor blir mer och mer beroende av dem. Det räcker då att man yttrar en avvikande åsikt för att bli tystad och leder till självcensur.

  Jag anser inte att rörelsefrihet ska vara villkorad med vaccinationspass. Att fullt friska människor mer eller mindre ska behöva tvingas att spruta in substanser i kroppen, däribland ny teknik som inte är tillräckligt testat och bevisligen har biverkningar. Det är en skrämmande utveckling som påminner om ett 1984-samhälle på mer än ett sätt. Det liknar ett lackmustest för att testa gränser och se hur långt man kan gå med att kontrollera folket, som om de vore får.

  Det är en slags mjuktotalitärt samhälle där tumskruvarna snabbt kan dras åt. Vi måste alltid vara på vår vakt och försvara vår frihet. Vägen till helvetet är som bekant stensatt med goda föresatser. En klok människa sade för längesedan att det börjar med en välfärdscheck och slutar i koncentrationsläger.

  Jag är personligen varken motståndare till vaccin eller tillfälliga inskränkningar och restriktioner i rörelsefrihet, för att förhindra smittspridning i syfte att skydda exempelvis äldre. Det som Sverige har totalt misslyckats med.

  Det förefaller dock paradoxalt märkligt att media påstår sig värna om detta nu, när Sverige har haft mindre stränga restriktioner än grannländerna. Svensk media som till fullo ställt sig bakom och hyllat Tegnells strategi, som varit direkt förödande för de äldre. De begick därmed tjänstefel, eftersom det är deras jobb att kritisera och ställa kritiska frågor. Inte att agera politiskt propagandaorgan.

  Nu har media vänt flöjeln efter vinden, eftersom det passar aktivisternas egna intressen.

  Jag tror dessvärre inte att pandemin är fejk, viruset existerar bevisligen (precis som en rad andra virus) men att etablissemanget drar nytta av situationen för att skrämma och påverka folkmassan i en politisk riktning. Det används som ett revolutionerande verktyg med agendan att uppnå en helt annan målsättning.

  För att omdana samhället och driva igenom en globalisering som i förlängningen leder till förslavande av folket, vilket är illa nog.

  Beklagar lång kommentar.

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.