EU OCH WASHINGTON

10/7-2016

USA skapade EU säger Riley Waggaman som är skribent på Russia insider. Nyligen släppta dokument från US State Department visar att CIA stöttade grundandet av EU för flera decennier sedan och att de arbetade aggressivt bakom kulisserna för att få med England i projektet.  En frontorganisation för CIA var American Committe for a United Europe – ACUE. ACUE stötte den Europeiska rörelsen på 1950-talet med pengar.  ACUE var stödda ekonomiskt av Rockefeller Foundation och Ford Foundation.

USA PUSHADE FÖR EN EUROPEISK UNION

USA motarbetade att den Europeiska rörelsen skaffade sig pengar någon annanstans än från Washington – USA ville kontrollera EU. USA pushade den Europeiska rörelsen för att skapa en monetär union – detta skulle göras i smyg. All kritik och debatt skulle motarbetas tills det var omöjligt att lämna den monetära unionen. Det är därför som Washington motarbetar allt som har med suveränitet att göra. Om ett land påstår att de själva vill kontrollera sitt lands gränser så blir landet utpekat som rasister.

Det var därför som fredspristagaren och drönarkonungen Obama “hotade” England för att lämna EU.

EU OCH NATO

Enligt skribenten Ambrose Evans-Pritchard på tidningen The Telegraph så var det Washington som låg bakom den europeiska integrationen i slutet på 1940-talet. Projektet var sponsrat i smyg av efterkommande amerikanska presidenter. USA och Nato har alltid litar på EU som en bundsförvant för Natos expansion i Europa.  USA litar på EU som sin militära förlängda arm i Europa. Det var USA som låg bakom Schumandeclaration (grunden till dagerns EU). USA  hotade Frankrike med indragna lån och bistånd om de inte gick med på denna överenskommelse. 

 Referenser

Russia Insider: EU created by USA

The Telegraph: EU and the CIA

 

 

Be the first to comment on "EU OCH WASHINGTON"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.