SKA EU BESTÄMMA SVENSKA LÖNER?

EU_swexit_peter lundgren_sverigedemokraterna_carl bildt
ngen licens behövs

April 2021

EU-kommissionen kommer snart att lägga fram ett förslag om minimilöner inom hela EU. Klubbas detta igenom innebär detta  med stor sannolikhet slutet för den svenska modellen.

ETT HOT MOT DET SVENSKA KOLLEKTIVAVTALET

Vad jag har fått veta kommer detta förslag att läggas fram och röstas om under 2021. Jag läser en artikel från sajten Arbetet.se där Byggnads ordförande Johan Lindholm manar Stefan Löfven att göra sitt yttersta för att förhindra att EU inför minimilöner i Europa. Lindholm skriver att han är med på möten för Arbetsmarknadens EU-råd och på det senaste mötet var EU-kommissionären Nicolas Schmit närvarande. Schmit är den som är ansvarig för det kommande förslaget om minimilöner inom EU. Lindholm säger att de uppgifter som Schmit kom med på mötet  indikerar att chansen är stor att EU kommer att implementera minimilöner inom EU.

EU KÖR ÖVER SVERIGE

Lindholm säger vidare att därmed bryter EU också vallöftet om svensk suveränitet gällande arbetsmarknaden som gjordes 1994 vid EU-omröstningen. Lindholm säger att vi  har redan sett hur EU kört över Sverige i arbetsrättsliga frågor tidigare.  Han syftar då på lagen som kallas Lex Laval  där svenska fack följde svensk lagstiftning för att stoppa ett fuskbygge i Vaxholm Stockholm men där EG-domstolen körde över Byggnads och gjorde så att byggnads fick betala stora skadestånd till företaget. Lindholm menar att detta var ett stort ingrepp i den svenska arbetsmarknadsmodellen. Lindholm menar vidare  att EU:s förslag kommer att bli bindande även för Sverige och att förslaget är ett direkt angrepp på  det svenska kollektivavtalet. Han säger vidare att om detta klubbas igenom så blir det Bryssel som framöver kommer att bestämma svenska löner, kollektivavtal samt arbetsmarknadsvillkor. Lindholm menar att vi inte bara bevittnar en enorm maktförflyttning utan även att vi kan få löner som sänks eller stagnerar. Till sist säger Lindholm: 

“När löntagare ur alla samhällsskikt upptäcker att EU-medlemskapet har sänkt även deras löner kommer kraven på ett Swexit komma som ett brev på posten, även från oväntade håll”.  

EU själv kommer givetvis med superlativer om hur fantastiskt allt kommer att bli om EU bara installerar  minimilöner inom EU. Själv har jag för länge sedan slutat lyssna på globalisternas PR-snack eftersom det är uppenbart för mig att det bara är just snack.

MIN KOMMENTAR

Det svenska kollektivavtalet är en modell  har arbetats fram genom årens lopp och är ett resultat av blod, svett och tårar och är trots allt en fungerande modell. Den är nu i farozonen. Det första steget är minimilöner, men hur länge dröjer det innan alla svenska löner bestämms av EU?  Det kan gå snabbt, vi såg hur snabbt det gick för Stefan Löfven  att åka ned till Bryssel och skuldsätta Sverige för generationer framöver i och med EU:s Coronapaket. Och om EU bestämmer både löner och arbetsvilkor i Sverige  hur mycket tror du att den svenska arbetaren kommer att få säga till om ? absolut ingenting. Hans röst kommer att drunkna i ett byråkratiskt maskineri och mynna ut i ingenting. Som du känner till så står EU-rätten över den svenska grundlagen. 

Stefan Löfven och hans socialdemokrater bjöd år 2017 in EU:s statsöverhuvuden till en konferens i Göteborg som handlade om EU:s sociala pelare. Regeln om minimilöner är en del av den sociala pelaren så vi får anta att sossarna förespråkar denna ide.  För övrigt verkar det som om sossarna säger ja till allt som EU kommer med nere i Bryssel.  Kanske är sossarnas måtto: Mer EU – mindre Sverige.

Denna fråga är också en fråga om självbevarelsedrift för de svenska facken: om EU bestämmer löner och arbetsmarkndasvillkor så kommer de svenska facken att försvinna. 

Personligen tycker jag att det är dags att börja ett arbete för att lämna denna union. Det är inte så svårt att se att vi går mot ett Europas Förenta Stater där alla beslut tas i Bryssel och där Sverige blir en marionett.  Låt oss lämna detta överstatliga projekt och arbeta för ett Swexit.

 

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Be the first to comment on "SKA EU BESTÄMMA SVENSKA LÖNER?"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.