SKATTEFROSSAN HAR BÖRJAT

12/9 2015   Föreningen Skattebetalarna har gjort en lista över de skattehöjningar som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ska genomföra. Här är ett axplock från Skattebetalarnas lista.

Höjd skatt med cirka 1 700 kronor för alla som tjänar mer än 36 000 kr per månad p.g.a. lägre brytpunkt  för statlig inkomstskatt. (Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ville ha ännu högre höjning).

Regeringen vill återinföra silverskatten, dvs. återinförande av skatt för personer över 65 år som jobbar.  De rödgröna aviserade i sin budget att de ville att silverskatten skulle höjas till 5, 6 % men har nu ändrat sig till 6, 15 % istället. Att återinföra silverskatten var något som Magdalena Andersson aldrig nämnde i valdebatten.

SKATTEN PÅ BENSIN OCH DIESEL HÖJS

Höjd skatt på bensin med 55 öre per liter (inklusive moms).

”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är, vi ser inget behov av att höja bensinskatten”. Finansminister Magdalena Andersson,  augusti 2014.  

Skatten  på diesel höjs med 48 öre per liter.

De som har ivrat mest för skattehöjningar på bensin och diesel är givetvis  de gröna mupparna i Miljöpartiet  och nu har MP fått sin vilja igenom – Skatten på diesel höjs med 48 öre per liter. Mp vill även höja skatten på flygbränsle. 

De rödgröna höjer arbetsgivaravgiften för ungdomar.

  Avdraget för pensionssparande sänks och upphör.

Regeringen kommer att sänka avdragsrätten för pensionssparande. Förut kunde man dra av 12 000 kronor men nu kommer det att sänkas till 1 800 kronor. Och om du är kinkig och  inte sänker ditt pensionssparande så kommer den rödgröna skatten ändå att ta den. Den rödgröna regeringen vill ta bort avdragsrätten helt och hållet till 2016.  

SKATTEN FÖR SMÅFÖRETAGARE

 Skatter för banker höjs.

Detta kommer att innebära att vi bankkunder får  betala mer för att använda bankernas tjänster; vilket vi gör med glädje. 

 Skatten för småföretagare höjs.

Eftersom regeringen vill stimulera och hjälpa småföretagare så har de bestämt att höja skatten för småföretagare.

Vill man ge gåvor till välgörenhet så avskaffas avdragsrätten.

Leif Jacobsson Socialdemokraterna är stolt över att avdragsrätten slopas:  – Vi har hela tiden varit tydliga med att den här reduktionen ska bort.  

Skatten på koldioxid höjs.

Sverige har världens högsta skatt på koldioxid men Gustav Fridolin och Åsa Romson har jobbat hårt på att vi ska få ännu högre koldioxidskatt.     

SKATT PÅ STÖRRE SOLCELLSANLÄGGNINGAR

 De större solcellsanläggningarna kommer att få betala skatt.

Den rödgröna regeringen vill självklart bistå och stimulera förnybar energi. På basis av detta så passar regeringen på att införa skatt för solcellsanläggningar.  Iden om skatt på solceller har kommit från några snillen på Finansdepartementet. 

 

Referenser

Skattebetalarna – listan över höjda skatter     Här är föreningen Skattebetalarnas lista över skattehöjningar.

Miljöpartiet höjer skatten för bensin och diesel

Ny teknik: solceller beskattas  

 

Be the first to comment on "SKATTEFROSSAN HAR BÖRJAT"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.