DEMONSTRATION MOT CETA

Maj 2017

Aktionsdag lördag 20 maj 2017
STOPPA CETA – ja till miljö, välfärd och demokrati
Stockholm, Göteborg, Malmö m flHandelsavtalet CETA, mellan EU och Kanada, har röstats igenom av EU pralamentet och ska nu ratificeras av EU:s alla medlemsländer de närmaste åren. CETA är ett långtgående avtal som ger företag rätten att stämma stater för uteblivna vinster, och ger samma företag ett stort inflytande över ny lagstiftning. Miljö, djurskydd, konsumentskydd, välfärd och demokrati får stå tillbaka. Avtalet liknar TTIP, det avtalet mellan EU och USA som nu har lagts på hyllan tack vare ett stort motstånd från rörelser och befolkningen i många länder.
Gör din kommun till en TTIP- och CETA-fri zon!
 
På mer än 1500 ställen i Europa har man börjat mobilisera lokalt mot TTIP och drivit frågan om TTIP-fria zoner. Många kommuner och regioner har ställt sig bakom medborgarförslagen eftersom de anser att handelsavtal som TTIP och CETA avsevärt begränsar möjligheter för en lokal politik där kommunen går före, t ex vad gäller miljölagstiftning eller sociala rättigheter.
Gör CETA-kollen med dina EU parlamentariker!
 
CETA, handelsavtalet med Kanada, är nu inne på beslutsrundan. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström och resen av kommissionen har precis erkänt att avtalet ska godkännas av alla medlemsländer, men innan dess ska EU parlamentet säga sitt. Sett till parlamentets tuffa krav på TTIP, bör de då inte säga nej till CETA?
 

Be the first to comment on "DEMONSTRATION MOT CETA"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.