DBS

En av psykiatrins metoder heter: DBS – Deep Brain Stimualtion. DBS innebär att två elektroder  opereras in i hjärnan. En kabel går från dessa elektroder till en stimulator (stimulator = maskin som alstrar strömmen). Psykiatriker påstår att man kan bli kvitt depressioner och tvångstankar med deep brain stimulation. Den används även mot Parkinsons sjukdom.
 
“Teorin” bakom deep brain stimulation  är att elektroderna blockerar störande/avvikande  signaler i hjärnan. Som vanligt finns det inga belägg att detta skulle vara vetenskapligt men professorn  och neurokirurgen  Patric Blomstedt  på Norrlands Universitetssjukhus “har en god uppfattning” om vilka delar av hjärnan som är inblandade och var signalerna som ger upphov till tvång passerar och hur det är möjligt att dämpa dem.


Läkarvetenskapen tycks vara “ense” om att våra dystonisymtom  härrör från någon slags störning i  motorikcentrum i hjärnans inre delar.

Deep brain stimulation är ännu en av psykiatrins experiment med människors mentala hälsa. Har psykiatrin varit och fingrat på människohjärnan förut? Oja, många gånger – och slutresultatet är detsamma = SMÄRTA! Vi har saker såsom ECT (elchocker, elbehandling), vi har lobotomi och vi har psykofarmaka.  Ett bra tips är att spana in filmen: Psykiatri – dödens industri, där man går igenom psykiatrins historia.

 

Här kan du se hela filmen: Psykiatri – dödens industri gratis online: http://se.cchr.org/videos/psychiatry-an-industry-of-death-1.html

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.