DAVID ICKE – PLANETENS BANKSYSTEM

banksters banker kontroll

Augusti 2016

I nedanstående föreläsning med titeln The money hoax så pratar David Icke om hur det privata banksystemet fungerar. 

 

SKULDSÄTTNING SOM VAPEN

David Icke:

 Världens finansiella system är egentligen väldigt enkelt. Det kan sammanfattas till: banker lånar ut pengar som inte existerar och sedan så tar bankerna ränta på de icke-existerande pengarna.

Denna planet är skuldsatt upp över öronen av pengar som aldrig har existerat och som aldrig kommer att existera. Och vi accepterar detta. Om man frågar en person varför han inte gör det som han vill göra i livet så kan hans svar bli: “därför att jag måste betala avbetalningen på mitt hus”. Ju mer som någon kan skuldsätta en person, ett land eller ett företag, desto mer så får du personer som stöder detta system och som blir en robot av det. Om du artificiellt kan driva upp priserna för det grundläggande sakerna i livet, desto mer pressar du folk att stödja systemet.

Världens finansiella system är designat som ett fängelse. Banker lånar ut 10 000 pund för varje 1 000 pund som de har. Om alla gick till banken imorron och tog ut de pengar som de teoretiskt har där så skulle bankerna krascha, eftersom bankerna inte har pengarna. När vi ansöker om ett lån på banken så skriver banktjänstemannen in summan som du vill låna i en dator och pengar skapas ur tomma intet. Efter det så betalar du ränta på pengar som inte existerar.

Texten från min artikel är baserat på nedanstående föreläsning med David Icke.

PRIVATA BANKER KONTROLLERAR VALUTOR

Varför har amerikanska regeringen triljoner dollar i skuld? Den amerikanska regeringen vill låna en biljon dollar. Regeringarna skulle kunna trycka upp sina egna pengar men om de gjorde det så skulle regeringarna ta väldigt mycket makt från det globala banksystemet. Det är även personerna bakom det globala banksystemet som bestämmer vem som ska bli USA:s president. Men regeringarna trycker inte upp sina pengar själv. Regeringen trycker upp ett dokument som säger att de är i skuld och som ges till det globala banksystemet (Federal Reserve System – som är privatägt). Banken skriver sedan in på regeringens konto summan en biljon dollar. Efter detta så börjar amerikanska skattebetalare betala ränta på denna biljon dollar. Men inte nog med det, detta skulddokument som säger att regeringen är skyldig en biljon dollar räknas nu som en tillgång till banken – dvs. som att banken faktiskt har en biljon dollar. Så nu kan banken låna ut ytterligare 10 biljoner dollar till någon annan. Nu får banken ränta på 11 biljoner dollar och detta är pengar som aldrig har existerat. Och vi accepterar detta?

Om du tar en matprodukt som exempel. Bonden som odlar maten måste låna pengar som inte existerar och måste betala ränta på det. På grund av sitt lån  måste han höja priset på sin råvara. Fabriken som sedan processar bondens mat har lånat stora summor av banken av pengar som inte existerar och måste därför höja priserna för att kunna betala dessa lån och räntor. Och så vidare i hela ledet fram till det att produkten hamnar i mataffären. Om jag t.ex tar ett lån på en bank här i England på 50 000 pund så kommer jag att betala tillbaks 152 000 pund med räntan. Allt baserat på pengar som inte finns. Vem vinner på allt detta? De som vinner är de som vill centralisera makten.

Bill Clinton sade efter Oklahoma-attacken att mer makt måste ges till rättskipande avdelningar i USA. Clinton sade att vi måste ha mer militär inblandning i det vardagliga livet i USA. Problem – reaktion – lösning. Det finns så mycket med Oklahoma-dådet som inte stämmer. Amerikanska regeringens officiella version av denna händelse är en stor lögn.

Den enda som vinner på detta system är de personer som lånar oss pengar som inte finns och som vi får betala ränta för.

Två amerikanska presidenter har försökt att se till att tryckandet av pengar i USA inte ska skötas av privata intressen utan av staten. Det var Abraham Lincoln och John F. Kennedy. Båda har blivit mördade.

carl bildt_bilderberggruppen_georgo soros_banker_

Bilderbergaren Carl Bildt.

 I EVIG SKULD

En annan aspekt av ränta på pengarna är det som vi kallar tredje världens skulder. Skulderna i tredje världen baseras på pengar som aldrig har funnits och som aldrig kommer att göra det. Jag såg nyligen att 400 000 barn i Brasilien dör av hungerrelaterade sjukdomar varje år. Samtidigt så var Brasilien den näst största exportören av mat i världen. Den inkomst som Brasilien fick från att sälja sin mat så gick merparten av pengarna till att betala ränta på skulder på pengar som aldrig har funnits. Skulderna är skapade av Wall Street. Varför börjar då inte regeringar att trycka upp sina egna pengar istället för att låta privata intressen manipulera våra pengar? Det beror på att de som har kontrollen över våra pengar även har kontroll över våra politiker i den globala världsregeringen.

FRIHANDELSAVTAL OCH  SUPERSTATER

En annan sak som dessa herrar sysslar med är att försöka få oss att mikrochip inopererade i kroppen. Det sätt som de försöker vänja oss vi detta är den metod som kallas “de små stegens väg”. Exempel på detta är Europeiska Unionen och det amerikanska frihandelsavtalet (NAFTA). Det finns även APTA som är ett annat frihandelsavtal i Asien. Själva iden är att ha en världsregering högst upp (bankerna och allt det där) under  denna världsregering så kommer EU, sedan den Amerikanska unionen – vilket är det nordamerikanska frihandelsområdet (NAFTA)- hela vägen från nord -till Sydamerika. En slags amerikansk version av den Europeiska Unionen. Och vid sidan  av EU så kommer APTA. Dessa frihandelsavtal blir till slut som EU  – en superstat.

EU går mot en bank, en valuta en superstat. De små stegens väg innebär att de gör små steg i taget. De gör så mycket de kan göra innan det tar stopp. De gör olika saker som ser ut att vara oberoende av varandra så att man inte ser mönstret.  EU började som en “gemensam marknad” man sade aldrig att det skulle bli en superstat, bara ett “frihandelsområde”. Efter ett tag så börjar några länder i Europa att slå samman sina ekonomier (men det var ju bara ett frihandelsområde?). Nu har vi fastnat i spindelns nät. Om något land vill dra sig ur så blir de hotade med att det blir ekonomiskt kaos om så skulle ske. Från ett frihandelsområde  hamnar vi till slut i en Europeisk superstat. Sedan börjar en kommission diktera för medlemsländerna och vi får en centralbank.

En person som har attackerat pundet är George Soros, som också är en frontfigur för Rothschilds-familjen. Han tillhör givetvis Bilderbergruppen.

SVERIGES EU-MEDLEMSKAP

När jag pratade i Sverige ganska nyligen så pratade jag om detta och en i publiken sade att “Innan vi gick med i EU så var majoriteten av svenskarna och opinionsmätningarna emot ett medlemskap. Efter det så började George Soros att attackera den svenska valutan. Den svenska regeringen försökte bekämpa attacken – ledd av Bilderbergaren Carl Bildt – och till slut så blev det kaos i Sverige. Efter detta så blev det en slags rädsla som hade etablerat sig i svenskarna. Snacket blev då att vi behövde skydd från sådana här attacker. Vi kan inte stå ensamma utanför EU. Efter detta så ändrades svenskarnas inställning till EU och till slut så gick Sverige med i EU”.

Relaterade artiklar:

Vad är bankernas slutmål? Ett kontantlöst samhälle med microchipp i handen:

jmm.nu Aaron Russon om Rockefellers

Hur banker skuldsätter länder. Läs om boken:

jmm.nu Confessions of an economic hitman

Min låt om bankväsendet – a life in debt:

jmm.nu A Life in Debt.

Foton:

By David Icke by Stefano Maffei.jpg: Stefano Maffeiderivative work: SlimVirgin (David Icke by Stefano Maffei.jpg) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Carl Bildt

Johannes Jansson/norden.org [CC BY 2.5 dk], via Wikimedia Commons
 

 

 

 

 

Be the first to comment on "DAVID ICKE – PLANETENS BANKSYSTEM"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.