Creation of human ability

creation of human ability
Boken Skapandet av mänsklig förmåga med tillhörande kurspacke

Just nu håller jag på att läsa Scientologiboken Creation of human abllity (skapandet av mänsklig förmåga) som är skrivern av L. Ron Hubbard. Boken Creation of human ability är en bok som ingår i en serie Scientologiböcker som kallas för basics . Jag vet inte exakt hur många böcker som ingår i basics men det är cirka 10 – 15 stycken och de handlar alltså om Dianetik och Scientologi.

Basics är något som alla scientologer måste göra och jag tror faktiskt att boken Creation of human ability är den sista i serien men jag är inte helt säker. Det har tagit flera år för mig att komma igenom dessa böcker. De böcker som LRH skriver är oftast ganska feta – typ 500 sidor kanske – så det tar sin tid. Varje bok/föreläsning har en tillhörande kurspack med frågor i som ska besvaras allt eftersom man gör kursen.

Det finns egentligen två alternativ när det gäller basics-böckerna i Scientology. Den ena rutten är att man läser böcker och de föreläsningar som hör till varje bok och den andra rutten är att man bara läser böckerna. Det var nämligen så att LRH oftast gjorde föreläsningar som har med böckerna att göra eller så var boken ibland en summering av föreläsningarna. De som kör rutt 1 säger att de får ut mer vinster. Själv har jag  kört rutt 2 🙂

Boken Skapandet av mänsklig förmåga innehåller mycket som jag redan har läst men även mycket nytt. Jag tror dock inte att jag skulle rekommendera denna bok för en nybörjare – då skulle jag hellre rekommendera t.ex. En ny syn på livet eller Arbetets problem eller DVD-filmen Hur man använder Dianetik.

Här kan du se alla basics-böckerna

Blogg om Scientologi

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.