ÄR VACCINATIONSINTYGET BÖRJAN TILL ETT SOCIALT BETYGSSYSTEM? [SVENSK UNDERTEXT]

December 2021

Från och med december 2021 börjar Sverige med vaccinationsintyg vilket skulle kunna liknas vid medicinsk apartheid.  Nedanstående video ställer sig frågan om implementeringen av Covidpass är början på ett socialt kreditsystem som man har i Kina där frihet beror på vilket betyg staten ger oss. Videon har svensk undertext.

INNEHÅLL VIDEON

   I denna video beskrivs en möjlig händelseutveckling där vaccinpasset blir en del av ett socialt kreditpoäng-system liknande det som vi redan nu ser i Kina, där medborgarnas lydnad och beteende påverkar deras tillgång till olika samhällsfunktioner.

Innehåll:

00:09 – Censur, polarisering, “vi och dom”
00:39 – Omvälvande förändring genom vaccinpass
01:18 – Vi har inte behövt kämpa för vår frihet
02:13 – Vaccinpass, ingen trivial förändring
04:49 – Början på ett socialt kreditsystem
05:41 – Redan verklighet i Kina
08:30 – Bestraffning utifrån kreditstatus
09:01 – “Nyckelfärdig totalitarism”
10:34 – Den sista revolutionen, ingen återvändo
11:37 – Är vi för smarta för att falla i fällan?
12:32 – Friheten som våra förfärder slagits för
15:18 – Ett avgörande ogonblick i historien
15:33 – Ett budskap om hopp och förening
16:25 – Vi ska inte svika kommande generationer
16:35 – Det är dags att agera nu

DET NYA NORMALA

    Många av oss lever i demokratiska samhället som i stora drag ger frihet för individen. Denna frihet har skapats av tidigare generationer som har fått kämpa för den – ofta med blod. I nutid blir denna frihet hotad i och med införandet av vaccinpassen där man säger att detta är det enda sätter att “återgå till det normala” så att vi kan återfå vår frihet. Men denna nya “frihet” kommer att vara villkorad: du kommer endast komma att få göra de saker som du har fått tillstånd att göra. En applikation i din smartphone kommer att godkänna eller undergodkänna om du får gå in på en restaurang, gå på ett sportevenemang, gå på en konsert, gå ombord på bussen. De så kallade påfyllnadsdoserna kommer aldrig att ta slut och för att ha ett giltigt vaccinpass så måste du ta den senast uppdaterade påfyllnadsdosen. 

ETT SOCIALT POÄNGSYSTEM FÖR MEDBORGAREN

   Men detta vaccinationsintyg är bara början och detta vaccinpass kommer att utvidgas och ganska snart blir du betygsatt på alla aspekter i ditt liv. Bröt du mot social distanseringsregeln? Då kommer du att förlora poäng. Skrev du ett regeringskritiskt inlägg på sociala medier? Avdrag på dina poäng. Ju lägre poäng du får desta mindre samhällsfunktioner kan du delta i. I Kina är redan detta sociala kreditsystem implementerat. Ett system som betygsätter medborgarna efter deras beteende och därefter bestämmer vilka friheter de får. Har en kinesisk medborgare  för låga kreditpoäng får de inte åka tåg och detta system kommer med stor sannolikhet till resten av världen och det kommer att komma i och med vaccinpasset.vaccintvång_obligatorisk vaccinering sverige_covidpass

Vaccin skapar frihet. Men gör den verkligen det? Din frihet kommer att bero på om du har vaccinerat dig eller inte.  Tar du inte den senast uppdaterade vaccinsprutan så dras dina grundläggande medborgerliga rättigheter in. Och hur pålitliga är egentligen vaccinen? Är det inte lite väl uppenbart att de “rapporter” vi får gällande vaccinens säkerhet är konstlade? Det kan lika väl vara läkemedelsbolagets PR-avdelning som skriver att “vaccinen är säkra och effektiva ” och som lydmedia sedan härmar efter. Bild: Citizen Cattle av Ben Garrison. 

KINAS SOCIALA KREDITSYSTEM

   I Kina är det sociala betygssystemet redan installerat och de kinesiska medborgarnas fri-och rättigheter baseras på deras uppförande. Har du låga poäng får du ej flyga, dina barn får ej gå i privat skola, du kan inte köpa en fastighet, du kan inte hyra en bil, får ej ta emot bidrag, får inte åka tåg. Kina använder AI, ansiktsigenkänning och 5G för att kunna utföra sin totalitära övervakning över medborgarna. 

Felaktiga beteenden kommer att bestraffas och här är några exempel:

  • Slarv med sopsorteringen
  • Trafikförseelser
  • Spridning av falsk information
  • Rökning på ställen med rökförbud
  • Bråk på offentliga platser
  • Tjuvåkning utan biljett på tåg
  • Att inte betala socialförsäkringen
  • Vägran att betala böter eller skatt
  • För mycket dataspelande
  • Fuskande när det gäller akademiska meriter

 

REFERENSER

Kinas sociala betygssystem

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. https://jmm.nu/donera-donate/ .Be the first to comment on "ÄR VACCINATIONSINTYGET BÖRJAN TILL ETT SOCIALT BETYGSSYSTEM? [SVENSK UNDERTEXT]"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.