KRIMINALISERINGEN AV HÄLSOKOST

rima laibow_codex alimentarius_united nations_food supplements
rima laibow_codex alimentarius_united nations_food supplements

April 2017

CODEX ALIMENTARIUS OCH RIMA E. LAIBOW

Nedanstående text är från föreläsningen av Dr. Rima E. Laibow från Natural Solutions Foundation. Där hon berättar om Codex Alimentarius och vilken påverkan det kommer att ha på alla länder på denna planet. Föreläsningen är från 2008.  Föreläsningen heter Nutricide – Criminalizing Natural Health, Vitamins, and Herbs.

Dr. Rima E. Laibow:

Låt oss prata lite om Codex Alimentarius. Låt mig hjälpa er att förstå våran fiende. Och jag lovar er att ingenting som jag säger här är påhittat, vinklat eller fantasier. Allting jag pratar om är väl dokumenterat. Mer information kan ni hitta på min webbsida www.healthfreedomusa.org. Jag har observerat hur Codex Alimentarius blir mer och mer påtaglig det senaste decenniet. Jag har observerat kongressen och hur de har röstat. Jag har observerat hur rösterna som ska skydda vår hälsa har minskat och till slut i den 9:e kongressen så förlorade vi.

Efter Nurnberg-rättegångarna efter andra världskriget så dömdes flera till brott mot mänskligheten. En som dömdes för brott mot mänskligheten var presidenten för företaget IG Farben. IG Farben producerade gasen som användes i koncentrationslägren. IG Farben producerade stål till dödslägren och deras järnvägar. De producerade ammunition, kemikalier och allt annat möjligt. Även kemikalier. Det var denna president som låg bakom skylten “Arbeit macht frei”. När han lämnade fängelset så hade han en ide. Iden gick ut på att ta över kontrollen över mat globalt. Han tog denna ide till sina kompisar i Förenta Nationerna och de tyckte att det var en bra ide. Så de skapade en handelskommission som hette Codex Alimentarius kommissionen. De bestämde att Codex Alimentarius skulle bli en global standard. De skapade en massa kommitteér såsom fiske-kommitten, kommissionen för fetter och oljor, kommissionen för frukt och grönsaker, näringstillskott osv. Det finns för närvarande (2008) 27 Codex kommitteér. Det är ett stort byråkratiskt monster.  Codex Alimentarius kommissionen har gett ut över 4 000 guider, standarder och regler om allt som har att göra med det du kan äta – förutom läkemedel.

världshandelsorganisationen_codex alimentarius_citaminer och mineraler_förbud_GMO-kemikalier_medlemskap_

Sverige är med i EU, EU är medlem i Världshandelsorganisationen och Världshandels-organisationen baserar sitt arbete på Codex Alimentarius.

VÄRLDSHANDELSORGANISATIONEN

 Codex Alimentarius kommissionen styrs av Världshälsoorganisationen (WHO) och av FAO (Food and Agricultural Organisation (Livsmedels- och jordbruks organisationen ). Dessa två organisationer sponsrar  Codex Alimentarius-kommissionen och de styr  Codex Alimentarius kommissionen på order av Förenta Nationerna.  Codex Alimentarius-kommissionen kom  med vitamin- och mineral guiden som ratifierades  år 2008. Denna vitamin-och mineral guide är nu obligatorisk för varje land som är med i Världshandelsorganisationen. Världshandelsorganisationen accepterade Codex Alimentarius när Världshandelsorganisationen grundades 1994. Världshandelsorganisationen använder nu Codex Alimentarius som referens vid handelstvister för sina medlemsländer. Och alla medlemmar i Världshandelsorganisationen måste harmonisera med Codex Alimentarius standarder. Världshandelsorganisationen har en egen privat domstol. Processen kallas   Trade Organisation Dispute Resolution Process. Om två nationer hamnar i denna domstol i en tvist och en av dessa nationer har implementerat Codex Alimentarius i sitt land, vem tror du kommer att vinna? Givetvis så kommer det land som har Codex Alimentarius implementerat att vinna – oavsett. Codex Alimentarius är inte där för att hjälpa konsumenten, kodexen är där för att hjälpa Big Pharma, Big Chema, Big Biotech, Big Agro och Big Medica.

Video nedan: protester mot Världshandelsorganisationens möte i Seattle 1999.

TRE MILJARDER DÖDA UNDER CODEX ALIMENTARIUS

1994 så fick vi här i USA DESHA – The Dietary and Supplement Health and Education Act. Denna lag klassar kosttillskott och örter som mat. Och mat kan du inte sätta något över gräns på. DESHA innebar att vi kunde använda näringstillskott precis som vi ville. Allt som inte är förbjudet är således tillåtet. Under Codex Alimentarius så är allt som inte är tillåtet förbjudet. 1994 så deklarerade Codex Alimentarius kommissionen att näringstillskott ska klassas som gifter. Nästan inget nämndes om detta i massmedia. Codex Alimentarius kommissionen var tvungen att bli kvitt DESHA för att Codex Alimentarius skulle kunna harmoniseras. Och när DESHA är borta så kommer vi att vakna upp en dag och upptäcka att näringstillskott är illegalt. Om dessa vitaminer och mineraler har en effekt på kroppen så kommer de att klassas som illegala.

Låt oss titta på genmanipulerade hormoner för nötkreatur. Som det är nu så kan vi välja mjölk som inte består av genmanipulerad mjölk. Samma sak gäller smör. Men den valfriheten har vi inte om Codex Alimentarius blir global standard. Under denna Codex så ska varje ko på denna planet bli behandlad med Monsantos genmanipulerade hormoner. Codex Alimentarius sätter nivåerna för skadliga kemikalier som finns i vår mat. Och deras nivåer är otroligt höga. Gå till Codex egen hemsida och titta själv. År 2001 så röstade 176 länder för att bannlysa 12 väldigt skadliga kemikalier. De kallades för POPS – Persistent Organic Polutants. Alla var med på att dessa kemikalier måste bannlysas. Nio av dessa 12 var ogräsdödare och dessa är givetvis väldigt skadliga för människor. Men Codex Alimentarius har gjort att sju av dessa farliga kemikalier återigen har blivit lagliga att använda. Och de har även sett till att mat som importeras från länder som innehåller dessa kemikalier inte får stoppas vid gränserna. Eftersom det isåfall betraktas som ett brott mot ett handelsavtal. Så fungerar Codex Alimentarius.

Enligt Världshandelsorganisationen och Livsmedels- och jordbruks organisationen egna siffror så beräknas 3 miljarder människor dö tack vare Codex Alimentarius. En miljard kommer att dö av svält. De resterande två miljarderna kommer att dö av undernäring, cancer, diabetes och många fler sjukdomar.

Så vi pratar alltså om regler för mat som legaliserar obligatoriska gifter och undernäring. Det kommer att vara olagligt att skicka vitaminer och mineraler till ett land som lider av svält. Codex Alimentarius är stor och farlig. Bara genom att vara medlemmar i Världshandelsorganisationen så har vi förlorat vår suveränitet. Bill Clinton gjorde så att USA snabbt kunde bli medlemmar i Världshandelsorganisationen.

Referenser:

NHF Sverige om Codex Alimentarius

Bok: Codex Alimentarius: Global livsmedelsimperialism

 

DONERA VIA SWISH: 076-9387471.

PRENUMERERA/SUBSCRIBE (GRATIS/FREE) 

Be the first to comment on "KRIMINALISERINGEN AV HÄLSOKOST"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.