19/07/2024

6 thoughts on “NHF OM CODEX ALIMENTARIUS

  1. Codex Alimentarius kom jag i kontakt med för första gången ca 10 år sedan (då var jag 16 år). Jag tror jag satt på rasten och googlade på toxiner..och halkade sedan in på Alimentarius..Jag satt uppe hela natten och läste och kollade på gamla inspelade Youtube klipp om Codex Alimentarius. Nu 10 år senare tänker jag fortfarande på detta regeringsverk eller vad att kalla.. och blev glad över att få se att det inte bara är jag som driver detta vidare.

    Jag satt precis och försökte hitta en artikel skriven då för typ 10 år sedan.. om att Codex har ökat mögelgiftet i mandlar och nötter med 15%. Men den är borta..såklart

    Själv är jag idag vegan. Jag odlar kolhydraterna samt ätbara växter själv, i den mån det går..

    Keep on!!

    1. Tack för ditt inlägg. Värt att känna till att EU:s livsmedelsverk (EFSA) baserar sina beslut på Codex alimentarius och som du säkert känner till så har EU infört många restriktioner i Sverige gällande örter och kosttillskott.

  2. Hej noterar i inlägget att WHO skulle vara World Trade organisation, men är det inte World Health Organisation ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.