BREV TILL RIKSDAGEN

9/12 2015

 


Följande text har jag börjat skicka till riksdagens ledamöter:

Käre riksdagsledamot,

År 2016 så kommer riksdagen att rösta om Sverige ska skriva under värdlandsavtalet med Nato. Inte nog med att hela processen avsiktligt har tystats ned av Natoanhängarna i riksdagen, nu försöker dessa att smyga in Sverige i Nato, utan en egentlig debatt om ämnet och utan en folkomröstning.

Lyckligtvis är inte alla av er riksdagsledamöter pro-Nato, utan de finns de som inte vill att värdlandsavtalet skrivs under. Jag är glad för det, men jag är tveksam om dessa anti-Nato ledamöter är tillräckligt många för att få fram ett nej i omröstningen 2016? Läser man skvallerpressen så verkar det som om majoriteten av riksdagsledamöterna är pro-Nato; och det gör mig orolig.

Om värdlandsavtalet godkänns så får vi Nato och USA:s militär på svenska mark; det är inte positivt.

Anledningen till att jag inte vill ha Nato/USA:s militär på svensk mark är att USA är en krigsmaskin och Natos närvaro i Sverige kommer endast att öka spänningen i Europa. Några andra  argument till varför jag inte gillar värdlandsavtalet:

Värdlandsavtalet innebär att  NATO får placera ut trupper och etablera ett högkvarter i Sverige – både i fredstid och krigstid.

NATO får också bedriva strid och gå till attack mot ett annat land från svenskt territorium.

Värdlandsavtalet innebär också att NATO har rätt att föra in vilka vapen de vill i Sverige – inklusive kärnvapen.

NATO’s soldater kan inte heller dömas för brott som begåtts i Sverige; inkluderat krigsbrott som begås i andra länder om NATO har bas i Sverige

Nato och USA får även tillgång till Sveriges metadata, dvs. infrastruktur, kapacitet etc.

Det som jag ber er att göra är att a) starta en offentlig debatt om värdlandsavtalet och b) ha en folkomröstning om Sverige ska tacka ja/nej till värdlandsavtalet.

Hälsningar

Jan 

Motion till riksdagen att återkalla värdlandsavtalet

 

1 Comment on "BREV TILL RIKSDAGEN"

  1. Håller med på alla punkter ! !!!

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.