STÖD PETER BLOHM BOKENHIELM TILL HANS RÄTTEGÅNG 26 NOVEMBER

November 2021

 

Peter Blohm Bokienhielm, Bränsleupproret (saxat från Fakebook): 

 

Den 26 November ska jag infinna mig på Södertörns tingsrätt.

Jag ber alla som kan och vill stötta mig att komma dit, visa att det inte är ok att inkräkta på vår integritet på detta viset! Jag blir stämd av länsstyrelsen i Stockholm för att ha brutit mot pandemi lagen om allmän sammankomst. Jag har pratat med flera advokater, och de har sagt samma sak. Detta är en så pass ovanlig fall att det kan bli ett prejudikat mål. Jag har hittat en advokat som tar sig an detta, men då det är vad som kallas “bötesstraff” så har jag inte rätt till en offentlig försvarare.

 

Det är många därute som tycker att när jag fick beskedet dagen innan att de skulle se det som en allmän sammankomst att jag kanske borde ha avblåst allting. Men för mig är bilen frihet, det är en trygghet och när vi redan idag har det svårare och svårare att åka dit vi måste, ska jag då acceptera att vi inte ens får köra i våra egna bilar utan att det kallas att bryta pandemi lagen? Samtidigt som på andra ställen i landet, så kör socialdemokraterna även dom utan tillstånd. Dessutom hyllas de för det! Det accepterar jag aldrig!

 

Socialdemokraterna i Mellerud genomförde sitt årliga bilkortege och fick som direktiv att det var ok, såvida dom inte var fler än 8 personer som klev ur bilarna för att applådera till ålderdomshemmen på sin rutt.

 

Vi fick beskedet att oavsett om vi förde opinionsbildning med flaggor etc. skulle vi lösas upp. På parkeringen fick vi beskedet där vi samlades, alla stod med god avstånd från varandra, med munskydd på sig.
Vissa klev inte ens ur bilarna då vi visste att risken att bli upplöst direkt var överhängande.Efter att det hade samlats 30 talet bilar säger polisen till oss “Vi ser inte detta som en allmän sammankomst ännu, men direkt ni sätter er i bilarna och kör så kommer vi att bedöma det som allmän sammankomst.”Så när vi kliver in i bilarna, då blir det en allmän sammankomst som inte får överstiga 8 personer, Men socialdemokraterna i Mellerud blir en allmän sammankomst när de kliver ur bilarna (vilket i mina öron låter rimligare) och får högst då vara 8 deltagare.

 

Under tiden som vi hade detta blev även vår representant i Falun som skulle hålla rullande demonstration där så illa behandlad av polisen så det borde verkligen polisanmälas….
Men det är ett beslut hon får ta. Länsstyrelsen kommer att fullfölja sitt löfte om vitesföreläggande, och jag kommer anlita en toppadvokat för att sätta detta i pränt!Vår frihet att röra oss får aldrig påverkas av politiska färger! Gilla, dela och kommentera gärna för spridning! —– Donationer och gåvor för stöd till fortsatt opinionsarbete —-Swish: 0767-041424

 

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Be the first to comment on "STÖD PETER BLOHM BOKENHIELM TILL HANS RÄTTEGÅNG 26 NOVEMBER"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.