BRÄNDERNA I SVERIGE

Augusti 2018

PRENUMERERA/SUBSCRIBE


Sverige drabbades av skogsbränder i en omfattning som är sällsynt. Samtidigt visade det sig att Sveriges krisberedskap gällande bränder i princip var lika med noll.

Stor eloge till alla som hjälper till med bränderna. Stor eloge till de polska brandmännen som kom hit och hjälpte till. Det är väl känt att den Stefan Löfven och den svenska regeringen har varit öppet kritiskt till att Polen inte vill följa EU:s policy om invandringskvoter. Dominik Tarczyński från det polska partiet Lag och Ordning:

– vi hjälper det svenska folket, inte er regering.

Storebror EU försöker givetvis ta åt sig äran för brandbekämpningen men enligt Dominik Tarczyński så är detta fake news.

— Det är ett skämt. Det har ingenting att göra med Europeiska Unionen. Det är våra polska hjärtan, vi vill hjälpa.

Morgan Johansson har sedan tidigare twittrat om att Polen är nazistisk och antijudisk.

Personligen blev jag först paff på hur varmt det har varit i Sverige denna sommar. Jag spekulerade på Facebook om det var geoengineering i farten. Sedan blev jag paff på hur mycket det brann i landet helt plötsligt. Sedan blev jag paff när jag insåg att den krisberedskap vi hade i Sverige gällande bränder var lika med noll.

Den myndighet som är ytterst ansvarig för detta är som bekant MSB – myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Och det är ingen hemlighet att det är Dan Eliasson som är dess högste chef. Ibland tycker jag nästan synd om Dan Eliasson, han får kritik för allt han gör. Men samtidigt måste vi inse att krisberedskapen i Sverige gällande uppenbarligen är lika med noll.

Det har spekulerat om dessa bränder kommer att påverka valutgången i höst. De ställen som det har brunnit på är oftast socialdemokratiska områden. Många menar att detta kan drabba sossarna i valet 2018. Tidigare naturkatastrofer i Sverige har missgynnat sittande regeringar

Miljötalibanerna i Sverige (Miljöpartiet) vill givetvis påpeka att bränderna har med klimatförändringarna att göra. Vi ska alla känna skuld.

Källor:

”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.