
En svensk skogsägare har fått avverkingsförbud i sin egen skog på grund av att Sveriges ornitologiska Institut Birdlife. har hittad en tretåad hackspett. Svensk skogsindustri är i fara när flora och fauna har högre prioritet än äganderätten. Ytterst väntar EU på att lägga beslag på den svenska skogen under namnet “skydda den biologiska mångfalden”.
Min vlogg ovan om birdlife och skogsindustrin.

Jag hittade ett inlägg på Facebook där det stod “I Konäs, Jämtland, bor en lantbrukarfamilj som inför stundande generationsskifte fått avverkningsförbud på 38 hk grov skog pga att ideella föreningar sett markeringar efter en tretåig hackspett. Vite nu från Skogsstyrelsen 5 mkr om de rör sin skog. Myndigheter kör över lantbrukare och krossar drömmar. Så här ska det inte få fungera i Sverige. Ändring måste till nu.”
SVERIGES ORNITOLOGISKA FÖRENING
Den förening som indirekt ordnat detta avverkningsförbud är Sveriges ornitologiska Förening – Birdlife. man skriver själv stolt hur de lyckats stoppa avverkning i Örnsköldsvik i ett dokument från Birdlife kan man läsa Birdlife vill ha områdesskydd eller frivillig avsättning som alternativ till att skydda den tretåiga hackspetten. Man vill ha definierade kantzoner och undvikande av skogsåtägder under häckningstid.
Man skriver vidare att den Tretåiga hackspetten har stora arealkrav och höga krav på sin livsmiljö. När man gör om naturskogar till kulturskogar (skogsodlingar) försvinner viktiga miljöer för hackspetten. De menar att skogsmiljöer med barrskogsdominerade bestånd har blivit för få för att upprätthålla stabila populationer för den stackars hackspetten. Även dikning och markavvattning försvårar för pippin.
Sedan fortsätter de med förslag som i princip innebär att skogägaren inte kan göra någonting och att pippifågeln har högsta prioritet.
EXTREMA INVENTERINGSKRAV FRÅN SKOGSSTYRELSEN
En annan sak som hamnar på skogsägarnas lott är inventering av sina ägor för att kartlägga fågellivet som man kan läsa om i referens 4. Skogsägaren måste göra inventeringar (kostsamt). Rapporterna måste skickas till Skogsstyrel
REFERENSER