AVBÖN FRÅN F.D. BANKIR

76 år, f.d ekonom och bankman, jobbat på SEB.

“Jag är gammal nu, och har cirka 6 månader kvar att leva. Aggressiv cancer sade läkaren. Men jag behöver lätta mitt samvete innan jag tar farväl.

Många människor ställer sig idag frågande till varför Sverige håller på att falla samman. Sjukvården har blivit kass. Skolan är dålig. Rasismen frodas. Arbetslösheten är hög. Våra järnvägar och kollektivtrafik fungerar knappt.
Mormor på 85 år kan inte få en assistent. Inte heller Erik 10, som är handikappad.
Allt är åt helvete, helt enkelt. Vänster- och högerkulisserna kastar paj på varandra.
Problemen grundar sig, tro det eller ej, inte i vilket parti ni röstar på.
Tjälen i nord går djupare än så. Alla partier jobbar åt samma grupp, det kvittar vad ni röstar på.

Jag kommer här med visa varför alla dessa samhällsproblem vi ser idag är oundvikliga – tack vare dagens ekonomiska system. Vi börjar lite lätt:
Vad behövs för att sköta alla samhällsorgan, typ sjukhus? Skola? Poliskår?
– Jo, pengar. Såklart.

Okej, så vem bestämmer hur mycket pengar vi ska ha i Sverige?
Hur mycket pengar som skall skapas? Och vart pengarna går?
– Riksbanken.
FEL. Riksbanken skapar 2% av våra pengar, endast våra kontanter, som förövrigt håller på att försvinna. Resterande 98% skapas av de privata bankerna, som är helt frikopplade från den svenska staten.

Nu kommer en första tankeställare. Om inte riksbanken skapar våra pengar, utan istället privata banker som SEB, handelsbanken, Nordea. Hur kan vi då kontrollera vad pengarna används till? Vem som får ta del av dem? Svaret är helt enkelt att vi inte kan det. Och då kommer vi till nästa tankeställare. Om våra politiker inte kan kontrollera vårt lands ekonomi, hur ska de då driva landet i rätt riktning?
Är det så illa att det till och med kvittar vad vi röstar på…? Ja, så illa är det. Inget parti har än idag lyft frågan att reformera om systemet så att riksbanken får kontroll över vår egen ekonomi.

Privata banker äger rätten att skapa våra pengar. Samtidigt och vill bankerna generera så mycket vinst som möjligt. Men den enes bröd – är den andres död.
Så, vem är det som kommer dö i detta fall? Bankerna eller Sverige?
Ja, ni ser effekterna av det just nu. Ett land i förfall. Hela systemet i sig är genomkorrupt. Odemokratiskt. Det vi bevittnar i skrivande stund är ett modernt slaveri. Sverige och dess invånare blir bokstavligt talat rånade, mitt framför näsan, av bankerna.

Vi ser nedskärningar i alla offentliga sektorer, vård, skola, infrastruktur, poliskår.
Allt fler människor allt fattigare. Samtidigt gör de privata bankerna historiskt sett sina högsta vinster, till den lägsta räntan. Vi reser vidare på vårt äventyr med ett exempel.

Sverige behöver 100 miljarder kronor för att betala sjukhus, läkare, busschauförer och allt där emellan. Sverige vänder sig då till en bank. Säg SEB, en privat bank.
Den privata banken skapar dessa 100 miljarder, men, banken vill ha ränta på dessa pengar. Sverige skall då betala tillbaka 100 miljarder kronor + ränta. Men vi hade ju inte dessa pengar från början, så hur ska vi betala tillbaka dem?
Jo, vi tar ett nytt lån. För att avlösa det gamla. och så ser den onda spiralen ut.
Men inte nog med det. Skulder växer också över tid, vilket gör att betalningsskyldigheten blir större och större för varje dag.
We’re fucked, som man säger på engelska.

Hela vårt ekonomiska system bygger alltså på ett ofullständigt matematiskt system där vi som folk blivit lurade och lidande. Vad du röstar på spelar ingen roll i längden, vi kommer alla få det sämre och sämre ju längre tiden går ändå!

Henry Ford sade på 50-talet:
”Om människor förstod sig på banksystemet hade vi haft en revolution innan morgondagen grydde”. Jag vet inte om det är så att ingen kan tänka själv, eller att ingen kan matematik. Men nu vet ni varför allt går, och kommer fortsätta gå, rakt åt helvete.

Detta kommer sluta på ett av följande sätt:

1. Samhällskollaps då betalningsskyldigheten vuxit sig för stor, som i Grekland.

2. Revolution och kaosartad anarki.
Alternativt att anarki bryter ut i samband med samhällskollapsen.

Inget av detta är önskvärt i mina ögon, och jag hoppas det svenska folket ställer sina makthavare mot väggen innan det är för sent.

Nu har jag gjort min del, det är nu upp till dig. Vår gemensamma framtid och frihet, oavsett religion, kön eller hudfärg, ligger nu i dina händer.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.