Avreglerade elmarknaden ett EU-projekt

Juli 2018

Avreglerade elmarknaden ett misslyckande. av svexit · Publicerat 9 juni, 2018 · Uppdaterat 9 juni, 2018SEKOs ordförande Valle Karlsson och Elektrikerna andre vice ordförande Ulf Carlsson talade klarspråk på SvD Debatt 21 februari om den EU-dirigerade avreglering av elmarknaden som påbörjades för över 20 år sedan. De skriver: ”Avregleringen av elmarknaden motiverades med att energibranschen skulle bli effektivare, elen billigare, och att valfriheten skulle öka för konsumenterna. Ja, det är sant att konsumenterna idag kan välja elhandelsbolag, men de samlade konsekvenserna är förödande. Priserna har rusat, underhållet försämrats, arbetsplatsolyckorna har ökat och anställningstryggheten försvagats.

Källa: Avreglerade elmarknaden ett misslyckande – Nej till EU

Den svenska elmarknaden avreglerades på 90-talet. Resultatet är dåraktigt höga elpriser och en myndighet (Energimarknadsinspektionen) som springer elbolagens ärenden istället för kundernas ärenden.

Jag personligen visste inte att det var EU som pushade avregleringen av den svenska elmarknaden förrän jag läste denna artikel. Men jag kanske inte borde bli förvånad. Det som EU och de andra globalisterna älskar är avreglering, liberalisering och privatisering av olika marknader. Resultatet är att det blir väldigt dyrt för dig och mig.

Här har vi ännu ett argument till en folkomröstning om EU. Annars kommer Sverige att bli avreglerad och privatiserad i överkant och det är du och jag som kommer att få betala (samtidigt som våra löner kommer att sänkas på grund av de öppna gränserna inom EU och lönedumpningen som det innebär).

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.