bearbeta ett trauma med hjälp av Dianetik

När jag gjode Dianetik-kursen på Scientologikyrkan så blev jag beordrad att ta in en kvinna för en Dianetik-session. Hon ville alltså prova på. Vi satte oss ner i ett rum och vi satte igång. Efter att vi hållit på ett tag så sade hon att hon ville ta upp händelsen när hennes far dog.

-Varsågod och berätta, sade jag.

Hon började berätta om att personalen från sjukhuset hade ringt upp henne och de berättade att de trodde att hennes far – som låg på sjukhuset – inte hade så lång tid kvar att leva. Hon åkte till sjukhuset och där var hon och hennes syster tillsammans med sin far tills han drog sin sista suck.

Det var hela händelsen.

-Ok, sade jag. Gå tillbaks till början av händelsen och gå igenom den igen. Plocka gärna upp ytterligare information som du eventuellt kan komma ihåg.

Kvinnar började berätta händelsen från början igen och efter ett tag så kom tårarna. Jag väntade tills den värsta sorgen lagt sig, sedan sade jag:

-Jag förstår hur det känns, låt oss fortsätta.

Kvinnan fortsatte att berätta och för att göra en lång historia lite kortare så bestod sessionen utav att hon berättade denna händelse om och om igen och hon grät och var ledsen. När vi hade kört denna händelse ett antal gånger så lös hon plötsligt upp med ett stort leende. Lättnaden kändes i hela rummet. Vi hade uppnått slutmålet och det var dags för mig att avsluta sessionen. Efteråt sade hon till mig:

– Jag trodde inte att det skulle vara så här tufft.

 

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.