ÅTERVÄNDANDE IS-KRIGARE SLIPPER STRAFF

terrorism stop_återvändande is
terrorism stop_återvändande is

December 2018

Svenska IS-krigare har nu börjat komma hem till trygga Sverige efter att ha varit och stridit med IS nere i Mellanöstern. Vad gör då svenska myndigheter när de svenska IS-krigarna börjar återvända hem? Svar: man ger dem välfärd och låter dem slippa straff. 


MATIKAINEN OM ÅTERVÄNDANDE IS-KRIGARE

Video ovan Lennart Matikainen.

Lennart Matikainen:

Man räknar med att det är 400 svenskar som åkt ned och gått med i IS. Därnere har IS tagit livet av otal med människor på de mest avskyvärda sätt. Vad händer när dessa IS-svenskar kommer tillbaks till Sverige? SVT rapporterar att det inte finns någon beredskap alls för dessa återvändare. I Stockholm har cirka 45 stycken IS-krigare återvänt och ingen myndighet har varit i kontakt med dem. Säpo har meddelat att antalet islamister har växt från 200 till 2000 ungefär. Vi har återvändande tickande bomber och ingen griper in utan dessa kan bara glida in i samhället.

Varför har islamister ett frikort i Sverige?

Säpo har ingen koll på alla islamister som vår gränslösa politik har bjudit in. Samtidigt står Stefan Löfven och pratar om att högerkrafter inte ska få fäste i vår demokrati. Inte ett pip om islamister. Vi har inte någon koll på islamisterna. Dessa får bara komma tillbaks till Sverige och gå fritt, det är en fruktansvärd skandal. Det är sjuklövern som har skapat detta scenario. Samtidigt vill dessa politiker ha makten i fyra år till. Av vadå? Siffrorna vad gäller trygghet i Sverige har rasat ner i källaren. Politikerna har heller inte gjort några konsekvensanalyser över deras ansvarslösa politik.

Just nu försöker man bilda regering. Vad händer om det blir en nationell katastrof? Då bildar man en krisregering och då kan man själv bestämma vilka som ska vara med i den regeringen. Folk vill ha en stark ledning och folk vill höra de trygga, lugnande orden.

Jag tror inte att våra politiker vill oss väl, jag tror inte att de ser till vårt bästa. För annars hade resultatet av deras politik se mycket ljusare ut.

rödgröna_återvändande iskrigare_terrorism_

Bild ovan: den rödgröna regeringen har öppnat Sveriges gränser på vid gavel och har ingen koll på vilka de släpper in. Akilov hade fått avslag på sin asylansökan men kunde ändå gå omkring som en fri man på Stockholms gator. Ikea-mördaren i Västerås samma sak.  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

STAFFAN MARKLUND OM ÅTERVÄNDARNA

 

 

Video ovan: Swebbtv interjvuar Staffan Marklund om de återvändande ISIS-resenärerna.

Staffan Marklund är en vanlig svensk medborgare som oroas över den utveckling vi ser i Sverige vad gäller återvändande ISIS-resenärerna. Marklund berättar till Swebbtv att när man är aktiv i ISIS så blir man antagligen soldat eller självmordsbombare. Det är ingen hemlighet att ISIS har sysslat med systematiskt folkmord i sina områden. Som soldat får man alltså betalt av ISIS för att medverka i folkmord. Marklund nämner även att många av de svenska IS-resenärerna har sysslat med bidragsfusk. De har sagt att de ska ta körkort eller att de studerar och har på så sätt fått pengar av svenska staten.

Det är olagligt att ta betalt i Sverige för att förbereda ett brott, specifikt terrorism är förbjudet i lagen. Den situation vi har nu där majoriteten inte åtalas är grovt regelvidrig. Marklund menar att samtliga IS-resenärer bör åtalas.
Bara av att ha åkt ned och arbetat som till exempel bilmekaniker hos ISIS så har du begått brott. Att strida för ISIS faller även under stämpling.

De enda IS-resenärer som blir åtalade är där det finns dokumenterat lagbrott. Det finns ett fall där svenska IS-krigare filmade när de halshögg dödsdömda nere i Mellanöstern, men resten åtalas inte. Staffan Marklund har försökt få svar av svenska myndigheter varför man inte väljer att pröva att väcka åtal i domstol men har ej fått några svar. Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum arbetar med att skapa prejudicerande domar men har varit helt inaktiva i denna fråga.

Om en person kommer tillbaks efter en IS-resa och inte straffas, hur ska man då kunna rehabilitera denna person?

I tyskland så har kvinnor som varit sexslavar åt ISIS stött på före detta IS-krigare som nu är i Tyskland som flyktingar. I terrorattentatet i Frankrike på Arena Grande konserten så var flera av gärningsmännen återvändande IS-krigare. Akilov hade kopplingar till IS men han hade ingen stridsvana. Tänk dig nu att om vi har hundratals IS-återvändare som har erfarenhet av strid och som inte åtalas.

Marklund berättar att han har polisanmält en återvändande IS-resenär till Säpo men Säpo har vägrat samarbeta.

Relaterat:

Bettan Bylund vill att IS-krigarna återfår “tilltron till samhället igen”. Svensk politisk korrekthet när den är som värst:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bettan-byvald-soker-upp-is-atervandarna

Ledarsidorna om IS-resenärerna:

https://ledarsidorna.se/2016/10/atervandande-is-krigare-valkomna-hem/

Svensk välfärd väntar för IS-resenärer:

https://jmm.nu/valfard-vantar-svenska-atervandande-terrorister/


.

 

Be the first to comment on "ÅTERVÄNDANDE IS-KRIGARE SLIPPER STRAFF"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.