ÄT MERA KÖTT

Januari 2018

Jag spanade in sista delen i programmet köttets lustar  med Henrik Schyffert.  Programmets budskap är att kött är av ondo (eftersom det skadar klimatet, säger de) och nu ska Schyffert se om han kan leva som en vegan en månad.

Programmet handlar om den trend som vi ser i samhället just nu som går ut på att försöka få oss att äta mindre kött. Klimatförespråkarna säger ju att köttet och det som associeras med den industrin är skadlig för miljön och om vi inte ändrar på våra matvanor så kommer planeten att gå under.

ROCKEFELLER OCH WHO

I Köttets Lustar så refererar man till den Rockefellerskapade organisationen WHO (Världshälsoorganisationen) som i sedvanlig ordning levererar skräckpropaganda om vilka sjukdomar man kan få av att äta för mycket kött. Programmet pushar även att vi alla borde bli vegetarianer eller veganer.

I programmet nämns klimattoppmötet i Paris 2015. Där bestämdes det att vi måste motverka global uppvärmning (även fast planeten blir kallare nu för tiden) och man bestämde att planeten inte får bli mer än två grader varmare. Man menar att om klimatet blir alltför varmt så kommer det att resultera i världskatastrofer. Havsytorna kommer att stiga, miljarder av människor kommer att lida av vattenbrist och flyktingströmmarna kan komma att mångdubblas.

Sedan säger de:

“För att klara detta mål så får en svensk max slappa ut 1, 7 ton växthusgaser varje år”.

Programmet säger att en femtedel av växthusgaserna  i Sverige kommer från maten vi äter. Man går även in på att jordbruket i Sverige helt måste ändras från boskap till växtodling och grönsaker. Man menar att om vi halverar köttkonsumtionen så klarar vi klimatmålen. Om jordbruket i Sverige tas bort så kommer det troligen att ersättas med skog (vilket är bra för klimatet).

I slutet av programmet så får givetvis Schyffert en insikt att vi inte kan leva som vi gör på den här planeten och att vi således måste ändra våra vanor.

När det gäller programmet Köttets Lustar så sades det: 

“För att klara detta mål så får en svensk max släppa ut 1, 7 ton växthusgaser varje år”.

 


Referenser

http://www.klimatupplysningen.se/

Be the first to comment on "ÄT MERA KÖTT"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.