LÖFVENS STJÄRNOR: ÅSA LINDHAGEN

regeringen löfven_hälsokost_eu_förbud_kosttillskott_örter

Februari 2019

Centerpartiet och Liberalerna blinkade höger men svängde vänster och på grund av detta så kunde Löfven åter igen äntra tronen som statsminister. En av Löfvens stjärnor i hans nya regering heter Åsa Lindhagen (Miljöpartiet). Lindhagen går från  socialborgarråd i Stockholm till att bli jämställdhetsminister i Löfvens nya 4-klöver.


“KÄRA UNDERBARA BARN, DU ÄR VÄLKOMMEN”

 

Ovanstående video är från en debatt i Stockholms kommunfullmäktiga som handlar om invandringens kostnader. Det före detta socialborgarrådet Åsa Lindhagen har ett om hennes syn på invandringen. Om du vill se ett anförande som spelar på känslor så spana in ovanstående video. Lindhagen menar att Stockholm ska vara en “varm, välkomnande och medmänsklig stad” som välkomnar människor som flytt från fruktansvärda omständigheter. Lindhagen menar att detta är ett “solidariskt beteende baserat på medmänsklighet” och att vi blir rikare när vi bär varandras bördor. 


Lindhagen berättar sedan om hur hennes invandrarvänner kände när de var barn och Ny Demokrati var aktuella. Invandrarna, som då var barn, frågade sina föräldrar om de inte var välkomna i Sverige. Lindhagen tycker att det var väldigt “tungt” att höra deras berättelser. Lindhagen menar att inget barn ska behöva känna så.

(Här börjar Lindhagen nästan gråta men fortsätter tappert sitt tal).

Lindhagen beskyller sedan SD för att fokusera på kostnaderna för invandringen och menar att man inte ska peka ut människor som har flytt. Åsa Lindhagen tycker att det är hemskt av SD att göra så.

I slutet på anförandet så deklarerar Åsa Lindhagen:

“Kära, underbara, lilla barn, du är välkommen”.

åsa lindhagen_jämställdhetsminister_stefan löfven_ ensamkommande barn_

Bild ovan: Stefan Löfven tillsammans med ensamkommande “barn”. Foto: regeringens hemsida.


“DEN GRÖNA OMSTÄLLNINGEN”

Förutom att vurma för massinvandring så är Åsa Lindhagen en stor klimatförespråkare och pratar ofta om “den gröna omställningen” som  vi alla måste göra för att “rädda planeten”. Som den miljöpartist hon är så ogillar hon bilismen och hon vill istället att vi alla ska cykla, gå eller åka kollektivtrafik. Lindhagen och Miljöpartiet tar gärna till “ekonomiska styrmedel” för att göra det så dyrt och krångligt som möjligt att äga bil. Lindhagen vill göra bilgator till gågator och hon vill införa miljözoner i städerna där endast utvalda, miljövänliga bilar får köra. Lindhagen vill förbjuda försäljning av fossila drivmedel år 2030 och vill även att fossildrivna bilar ska sluta säljas samma år. Lindhagen vill ha vägslitageskatt (kilomererskatt), hon vill ha flygskatt och hon vill “klimatanpassa transportinfrastruktursektorn”. Hon vill även klimatanpassa livsmedelskedjor för att göra deras klimatpåverkan mindre. Lindhagen vill att EU ska bestämma över svenskt jordbruk och hon vill att hälften av Sveriges hus ska byggas av trä år 2025 (hoppas det inte börjar brinna). Hon vill att fler skogar bevaras och restaureras (vilket innebär att skogsägarnas äganderätt kommer att försvinna). Lindhagen är mot förbifart Stockholm.

Åsa Lindhagen:

“Genom att kombinera radikal klimatpolitik med ett väl fungerande välfärdssamhälle kan Sverige bli ett ännu starkare föregångsland för övriga länder att inspireras av. Omställningen sker redan runtom i Sverige och världen.

GEUSPEDAGOGIK I STOCKHOLMS FÖRSKOLOR

 

Åsa Lindhagen är en stor förespråkare för genuspedagogik i Stockholms förskolor. I videon ovan blir hon intervjuad av Dan Guillou där hon säger att förskolorna ska arbeta mot “traditionella könsmönster”. (dvs. att det finns fler kön än hon och han). Hon vill skapa fler “möjligheter” för barn, inte bara två möjligheter (två kön) utan 1000 möjligheter. Lindhagen menar att “barn måste få vara som de själva vill vara”. Om en kille till exempel vill leka med dockor så ska han få göra det. Om en ung kille gillar att klä sig i klänning så ska man inte begränsa hans sträven utan istället bejaka den.

Det är därför som personal på förskolorna nu utbildas i genuspedagogik, Åsa Lindhagen vill nämligen höja deras kompetens. Lindhagen nämner även i intervjun att alla skolar i Sverige har fått direktiv om att arbeta mot traditionella könsmönster och att det är skolinspektionens ansvar att se till att det blir så.

åsa lindhagen_jämställdhetsminister_miljöpartiet

Bild ovan: the one and only Åsa Lindhagen


VÄLFÄRD TILL ILLEGALA INVANDRARE

Det var Lindhagen som såg till att Stockholms stad år 2017  beslöt att ge ekonomiskt bistånd till papperslösa barn. Lindhagen beviljade även 300 000 kronor av våra skattepengar till ett boende för illegala flyktingar. Lindhagen är givetvis en stor förespråkare för fortsatt massinvandring till Sverige. Lindhagen försökte även smyga igenom att bygga ett asylboende i Örbo utan att konsultera lokalbefolkningen. Lindhagen är förespråkare för att alla ensamkommande “barn” ska få stanna i Sverige. Lindhagen har sett till att 500 miljoner kronor av våra skattepengar gick till att nyanlända “barns” boende.

MER PSYKIATRI I SKOLORNA

Lindhagen vill även ha mer psykiatri i skolorna så att man kan stävja det ökande antalet barn som lider av psykisk ohälsa. Lindhagen vill få bort kön till ungdomspsykiatrin så att alla kan få hjälp. Hon vill ha fler psykologer på vårdcentralerna. Lindhagen vill bygga ut elevhälsan (vilket kommer att resultera i att fler ungar får bokstavsdiagnoser med tillhörande amfetamin).  Lindhagen vill förebygga psykisk ohälsa genom att skicka socialtjänsterns familjeenheter till att göra hembesök hos nya föräldrar för att försäkra sig om att allt står bra till med den psykiska hälsan.

 

Relaterat

Hur går det när man implementerar genuspedagogik på förskolor och sexualiserar barnen? Läs min artikel:

https://jmm.nu/rfsu-om-barns-sexualitet/Foton

Av Lieselotte van der Meijs – http://www.mynewsdesk.com/se/stockholms_stad/images/aasa-lindhagen-mp-socialborgarraad-354469, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38296273

https://www.flickr.com/photos/horasis/ licens 2.0

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet (regeringen)

 DONERA VIA SWISH: 076-9387471.

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.