ARTIKEL 50 HAR AKTIVERATS

Mars 2017

Nu har Theresa May aktiverat Artikel 50. Detta innebär att Englands separation från medlemskap i EU har påbörjats. England och EU har nu två år på sig för att fullborda skilsmässan. 

EU, brexit, artikel 50 har aktiverats, nigel farage, england, storbritannien,

Nigel Farage (Mr Brexit) har spelat en avgörande roll för brexit. Sedan han blev EU-parlamentariker 1999 så har han kämpat för att England ska lämna EU. 

England röstade nej till fortsatt medlemskap i juni 2016. Det var Englands dåvarande premiärminister David Cameron som utlyste omröstningen. Anledningen till att han utlyste omröstningen berodde mycket på UKIP:s framgångar i valen. UKIP – med Nigel Farage – är EU- och invandringsskeptiker.

Före omröstningen såg vi fulspelet från hela etablissemanget. Vi såg fake news som ljög, vinklade och spred myter om vad som skulle hända om England skulle lämna EU. Vi såg det politiska etablissemanget “varna” för konsekvenserna av brexit. Globalisten Obama körde den amerikanska stilen och hotade engelsmännen,

Själv så bevittnade jag omröstningen i juni ang. Englands medlemskap i EU. Jag kan erkänna att jag hyste föga hopp om att engelsmännen verkligen skulle säga nej till EU, så jag bevittnade omröstningen i missmod. Timmarna gick och rösterna for fram och tillbaks mellan brexit och bremain. Fram på småtimmarna började brexitsidan att få en ledning som höll i sig. Jag måste erkänna att jag blev mäkta förvånad när jag insåg att brexitsidan skulle vinna.  Engelsmännen hade sagt “nej tack” till etablissemanget. Detta var stort.

 Nu har alltså separationen mellan EU och England officiellt börjat.

 

Foto
By Stephen West [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Be the first to comment on "ARTIKEL 50 HAR AKTIVERATS"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.