PSYKOFARMAKA ÄR BEROENDEFRAMKALLANDE

14/10-2016

 

I ovanstående video så pratar Dr Gary Kohls om farorna med Zoloft och andra SSRI-läkemedel.

Dr Gary Kohls: 

 “Vi får representanter från läkemedelsindustrin som ger oss läkemedelsprover och som försöker köpa in sig hos oss. Dessa personer ger oss inte hela bilden av var det innebär att använda dessa farliga och beroendeframkallande mediciner.

Dessa mediciner förändrar hjärnan. Ibland permanent. Alla dessa typer av mediciner ger inte samma effekt efter ett tag. Då blir du tvungen att höja doserna. Detta skapar tillfälligt bättre effekt men bara för ett tag. Inom psykiatrin så kallas det för “tolerans” när en person inte får någon effekt av medicinen och måste höja dosen.

När du försöker sluta med läkemedlet så får du utsättningssymptom. Den enda lösningen då blir att ta ännu en dos för att minska abstinensen. Ritalin är molekylärt sett väldigt likt kokain. Dessa psykiatriska mediciner är definitivt beroendeframkallande. Och det är svårt att sluta att ta dem. Hjärnan ser ingen skillnad på kokain eller Ritalin. Kokainmissbrukare brukar föredra Ritalin om de kan snorta den. De får samma rus av Ritalin som med kokain och ruset varar längre. Ritalin är antagligen farligare än kokain.”

Referenser

Peter Larsson om Sertralin och Zoloft

KMR

 

Be the first to comment on "PSYKOFARMAKA ÄR BEROENDEFRAMKALLANDE"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.