KOLDIOXID OCH KLIMATFÖRÄNDRINGARNA

9/2-2017

Det påstås att den stora halten av koldioxid i atmosfären är orsaken till global uppvärmning och/eller klimatförändringarna.  Dokumentären The Great global Warming har en annan syn på saken. 

Nedanstående videoklipp  är tagen från dokumentären The Great Global Warming Swindle.  Där ger ett antal professorer sin bild av klimatförändringarna och koldioxid.

Professor Ian Clark från Ottawas universitet.

– Om vi tittar på klimatet på en geologisk tidsskala så kan vi inte se att koldioxid är orsaken till klimatförändringar. Det har det i alla fall inte varit  det förflutna.

Dr Piers Corbyn.

– Ingen av de stora klimatförändringarna de senaste 1000 åren kan härledas till CO2.

Professor John Christy, professor Alabama universitet.

– Jag har ofta hört att det finns en konsensus av tusentals forskare angående global uppvärmning. Dvs. att människan håller på att skapa en katastrof gällande klimatet. Jag är en av de vetenskaps män som inte tror att detta stämmer, och det finns många vetenskapsmän som mig.

AL GORE – EN OBEKVÄM…LÖGN?
Den före detta vice-presidenten Al Gore gjorde filmen En obekväm sanning som handlar om att människan står bakom global uppvärmning. Al Gore baserar sina teorier på de isprov som har gjorts i Antarktis. Där borrade forskare djupt ner i isen för att titta tillbaks på jordens klimathistoria flera hundratusen år tillbaks i tiden. Al Gore påstår att det finns en korrelation mellan koldioxid och temperaturen, och det är korrekt.  Al Gore säger att när det är mer koldioxid så blir temperaturen varmare. Men det fanns en viktig sak som han glömde att berätta.

Professor Ian Clark

– När vi tittar på klimatet så tittar vi på geologiskt material som kan visa klimatet hur det var då. Vi använder t.ex. isotoper för att återkonstruera temperaturen. När vi tittar på datan från Antarktis och de borrningar de gjorde där så ser vi att först går temperaturen upp, och efteråt så ökas mängden koldioxid i atmosfären. Det är ett glapp på cirka 800 år som det tar för koldioxid att komma ikapp. Med andra ord: först ändras temperaturen och sedan så anpassar sig mängden koldioxid efter detta. Temperaturen leder vägen och inte tvärtom.

Det har gjorts flera borrningar i is och alla visar samma resultat. Temperaturen faller eller stiger och efter några hundra år så följer mängden koldioxid efter i höjningarna eller sänkningarna.

– Det är uppenbart att koldioxid inte är orsaken till uppvärmningen. Vi kan istället säga att uppvärmningen skapar ökad koldioxid.

  Referens

Klimatupplysningen om Al Gore

 

DONERA VIA SWISH: 076-9387471.

PRENUMERERA/SUBSCRIBE (GRATIS/FREE)

 

Be the first to comment on "KOLDIOXID OCH KLIMATFÖRÄNDRINGARNA"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.