VISSELBLÅSARE GÄLLANDE INVANDRING OCH VÄLFÄRD

socialdemokraterna_kemikalieskatten_januariöverenskommeslen_grön skatteväxling
Bengt Nyman from Vaxholm, Sweden [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Juni 2017

Nedanstående artikel postades anonymt på Facebook. Författaren till artikeln påstår sig jobba inom svensk socialtjänst. I artikeln skriver hen om den  generositet som svenska staten  ger till flyktingar och nyanlända vad gäller svensk välfärd.

Text:

 BOSTAD, HYRA OCH FÖRSÖRJNINGSSTÖD
Med risk för att verka tjatig delger jag ett typfall. Hämtat från min verklighet på jobbet. Jag bryter ingen sekretess. En familj kom till kommunen i december 2016 efter erhållet PUT. Ursprungsland Somalia. Mamma, pappa och 5 tonårsbarn. Kommunen ordnade en lägenhet åt dem, hyra 8 000 kr. Kvinnan är 66 år gammal, maken 56 år. Båda står som vårdnadshavare till barnen varav det yngsta är 13 år. Jag vet inte hur MV har resonerat i det här fallet, om de anser att det är hennes biologiska barn som hon fick vid 53 års ålder och varje år innan dess. Det är precis ett år i åldersskillnad mellan alla barnen. Det kan också vara makens barn enbart. Eller så är ingen av dem föräldrar till barnen. Ingen vet.Nu har kvinnan erhållit äldreförsörjningsstöd om
7 695 kr i månaden. Hon får inte bostadstillägg, äldreförsörjningsstödet ger inte rätt till något sådant. Detta får hon alltså efter ett halvår i landet, utan att ha jobbat så mycket som en kvart här. Än mindre betalat någon skatt. Jag kan förstås inte låta bli att göra jämförelser med vad någon som jobbat i ett låglöneyrke och blir fattigpensionär får i pension.

35 000 KRONOR I BIDRAG VARJE MÅNAD
Den 56-årige maken går och läser SFI. Hans etableringsersättning har inte riktigt kommit igång ännu så de får fortfarande kompletterande socialbidrag. Han har möjlighet att söka allsköns tillägg till sin etableringsersättning samt bostadsbidrag så de blir kanske “självförsörjande” på andra bidrag än kommunens socialbidrag framöver. Men skattemedel som skattemedel hur som helst. Hur hög är chansen för att han kommer att bli en “pensionsräddare”? Noll, törs jag säga. Han kommer att gå på bidrag i nio år till och sedan får även han äldreförsörjningsstöd. Kommer då deras barn att rädda vår välfärd? Kanske, kanske inte. Men att komma hit som tonåring och hämta in alla förlorade utbildningsår och språket är svårt. För att inte säga omöjligt. Den summa som den här familjen behöver varje månad för att gå runt var i juni 34 790 kr. Den kan variera något beroende på hur många läkarbesök de gjort och hur mycket medicin de köpt.

TANDVÅRD FÖR 30 000 KRONOR
Båda har givetvis inkommit med kostnadsförslag på tandvård om 27 000 kr till 29 000 kr. Den ena av dem har så mycket karies att samtliga tänder i ena käken måste dras ut och ersättas av en protes. Detta bedöms som nödvändig tandvård så det måste vi betala. Efter statliga subventioner blir kostnaden för patienten, alltså kommunen, lite drygt 9 000 kr. Resten täcks av statliga subventioner. Skattemedel alltihop. Med senaste ansökan följde ett kostnadsförslag på glasögon för mannen om 2 100 kr. Han har kraftigt nedsatt syn enligt intyg från optiker. Det godkänner vi. Jag vill poängtera att jag absolut inte hyser något agg mot denna familj. Vad jag däremot tycker om våra politiker som anser att dessa bidragsnivåer är rimligt och rätt lämpar sig inte i skrift.

YLVA JOHANSSON OCH ANNIKA STRANDHÄLL
Vår arbetsmarknadsminister Ylva Johansson yrar fortfarande på om att de kommer i arbete efter två år. Bimbominister Annika Strandhäll jublar på twitter över att vi nu är 10 miljoner invånare i landet och att välfärden därmed är tryggad. Den politiska idiotin vet inga gränser…Detta kvalificerade vansinne har pågått i mer än 30 år, och det bara fortsätter i accelererande takt. Jag lovar, undergången för kommunerna är nära när alla från 2015 lämpas över från staten till socialtjänsten. Men nu är det fredag, hörni! Häll upp en stark grogg och ha en trevlig helg! Se om ert eget hus och planera framåt för den egna klanen. Kram på er alla! ??

Gör din plikt kräv din rätt. Var det inte så herr Löfven sa. Tydligen så gäller det inte invandrare som numera är 1 klassens medborgare i Sverige.”

 

Bengt Nyman from Vaxholm, Sweden [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

DONERA VIA SWISH: 076-9387471.

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

11 Comments on "VISSELBLÅSARE GÄLLANDE INVANDRING OCH VÄLFÄRD"

 1. Ingalill Sansoni | 2017-07-10 at 8:08 pm | Reply

  Ja, det stämmer jag har en närstående
  Som behöver hjälp just nu,o har
  Aldrig,legat staten till last!! Men nu är
  Ett tillfälligt behov av statligt stöd!
  Hur de behandlar en Svensk,
  Skattebetalare då är ofattbart,
  Värre än en Tiggare!!

 2. Sigge B2B Dalaholm | 2017-07-10 at 2:12 pm | Reply

  De Finländska krigsbarnen, inkl jag själv borde stämma svenska staten. Hur mycket pengar har vi blivit blåsta på. Nu Kerstin Koorti, få du börja arbeta. Du har min telefon! Tenstaprinsen!

 3. Regeringen och alla beslutsfattare jobbar verkligen på spräng för att utrota ursprungsbefolkningen.

 4. Är detta sant då finner jag inte ord för vad jag tycker ock känner för våra politiker. Skulle gärna få veta om detta är sant. Vem vill och kan svara.

  • Dum dummare | 2017-07-10 at 2:09 am | Reply

   hanif bali svarade lite på twitter

  • Kolla högst upp, sidan är garnterad faktaresitent 😀

   • Storpotäten | 2017-07-10 at 4:32 pm | Reply

    Att skriva ut sitt namn om man jobbar med myndighetsutövning inom socialtjänsten är att begå yrkesmässig harakiri. Det är hårda fakta. Sen om just den här familjen existerar irl det lär vi aldrig få veta.

   • Hahaha!!!

  • Bertil Persson | 2017-08-10 at 7:13 pm | Reply

   Man behöver inte tveka en sekund på sanningshalten i detta, det är faktiskt så det går till, för lite längre tillbaks erhöll personer med något rörelsehinder bidrag till bil upp till hundratusenkronor, och ibland handikapsanpassad för 50 000 kr, som bilägare måste man ju kunna använda bilen, det betalades ut kontanta medel till bensin och ovriga bilkostnader, de som sålde bilen efter en vecka fick därigenom
   en hel del pengar “i handen” på förfrågan hos försäkringskassan om detta var ok, svarade man att bilen var hans egendom och fick göra vad han ville med den, dock fick vederbörande inte inkomma med nytt bidrag
   på sju år, jag känner till ett dussintal,men det är väl en droppe i havet.

 5. Det förklarar varför flera hundra tusen Lian klättrare lurar in sig i vårt land med okontrollerat Nidragssystem

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.