ALTERNATIV FÖR SVERIGE SÄGER NEJ TILL SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP

December 2020

Sverigedemokraterna kom nyligen ut att de svänger i Nato-frågan och således öppnar för svenskt Nato-medlemskap. I nedanstående video förklarar Gustav Kasselstran från Alternativ för Sverige (afs) att Afs säger nej till ett svenskt Nato-medlemskap.

Kasselstrand säger att anledningen till att han gjorde värnplikten år 2007 var för att kunna försvara Sverige. När Kasselstrand gick med i SD var SD motståndare till Nato men denna inställning ändrades 2013 när man ville inleda samarbete med moderaterna. Kasselstrand menar att SD överger sina profilfrågar för att de ska bli accepterade av moderaterna. Kasselstrand undrar vad man då ska samarbete om när man har övergivit allt man har stått för? SD ändrade position i Natofrågan eftersom moderaterna ansåg att SD:s syn på Nato var “problematisk“.

Sverigedemokraterna såg till att värdlandsavtalet med Nato gick igenom i riksdagen år 2016 trots att man hade mandat att stoppa det. SD har nyligen gått ut med en så kallad Natooption vilket öppnar för Nato-medlemskap. Detta innebär att det i riskdagen idag finns majoritet att ansluta Sverige till Nato trots att det hos svenska folket finns ett resolut motstånd mot Nato-medlemskap. Kasselstrand menar att om Sverige går med i Nato kommer svensk säkerhet att äventyras. Turkiet till exempel är med i Nato och det kan innebära att Sverige tvingas utkämpa Turkiets konflikter i framtiden. Möjligheterna som vi har idag till avspänning kommer att vara totalt bortblåsta och det kommer även innebära en skärpt konfliktnivå i vårt närområde. Det kan även innebära att Sverige blir en central plats för Natos konflikter med Ryssland. Kasselstrand vill inte att Sverige ska vara ett territorium som andra stormakter kan nyttja för sina egna intressen. Låt inte Sverige bli en krigsskådeplats där stormakter utkämpas sina konflikter i framtiden. 

 

Afs hemsida:

https://alternativforsverige.se/forsvar-och-sakerhet/

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Be the first to comment on "ALTERNATIV FÖR SVERIGE SÄGER NEJ TILL SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.